Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
37 komentara

Saša je majstor za metal: Od otpada pravi avione i tenkove

Bivši veslač Siniša Krtinić, koji radi skulpture od starih strojeva, u Vukovaru želi napraviti prvi zabavni park u svijetu posvećen kultnom filmu ‘Mad Max’

Davor Javorović/Pixsell
Foto: Davor Javorović/Pixsell
37 komentara

Saša Krtinić (46) iz Vukovara htio je na dječjem igralištu napraviti od otpada figuru Transformera od osam metara. Međutim, negdje je pročitao da je netko već realizirao tu ideju.

Nije posustao, pogledao je novi nastavak kultnog serijala o "Pobješnjelome Maxu” te nudi gradu Vukovaru da bude prvi u svijetu koji će imati Mad Max park, u kojem će se svi moći utrkivati u kamionu iz filma. Saša bi napravio taj kamion od otpada, a Mad Max park bio bi kruna njegova višegodišnjeg bavljenja metalom s otpada.

- Ne želim ostati samo na kapijama. Želio bih da moj Vukovar u svjetskim razmjerima bude poznat po Mad Max parku. Time bih napravio iskorak prema velikoj umjetnosti - tvrdi Saša.

Ovaj bivši veslač u svijet metala ušao je sasvim slučajno, tražeći posao, a onda je otkrio da u njemu čuči uistinu velik talent. Kaže, ne postoji ništa što možete zamisliti, a da se ne može napraviti od metala. Prvo se prije šest godina zaigrao aparatom za varenje te od ostataka metala koje je pokupio na otpadima i radionicama napravio pticu Feniks. Uslijedili su helikopter, tenk, MiG-21, stari trkaći automobil. Zatim avion Spitfire, koji je napravio od svjećica, motocikl od starih ležajeva, vijaka i žlica, ali i motocikl koji je napravio od zupčanika iz mjenjača automobila.

- Imam ideja za tri života. Evo, mačku, koja mi je jedan od najdražih uradaka, napravio sam od Volkswagenovih opruga i amortizera te Tomosovih zupčanika. Želim raditi i prave motocikle od smeća - priča Saša, koji svoje radove izlaže u vukovarskom kafiću.

Tenk je radio cijeli jedan dan, a za motocikl mu je trebalo deset dana. Nedavno je kupio novi aparat za varenje i posao će sad ići puno brže.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message