Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
41 komentara

Saudijka pobjegla u Bangkok: 'Ne šaljite me kući, ubit će me'

Nakon što je s obitelji otišla na odmor u Kuvajt, Rahaf (18) odlučila im je pobjeći. U Bangkoku su joj zaplijenili putovnicu jer putuje bez pratnje muškarca, a sad traži azil koji će ju zaštiti od sigurne smrti

41 komentara

Rahaf Mohammed al-Qunun (18), djevojka iz Saudijske Arabije, odrekla se islama, a zatim i zabarikadirala u hotelskoj sobi u Bangkoku. Od roditelja je pobjegla kada su bili na odmoru u Kuvajtu prije tri dana i od onda moli za azil. Tvrdi da se ne može vratiti kući jer će ju "roditelji ubiti". 

Foto: Twitter/Screenhot

Iz Bangkoka je pokušala otići u Australiju, no pronašli su ju službenici iz Saudijske Arabije koji su joj zaplijenili putovnicu. Rekli su joj da će ju vratiti natrag u Kuvajt roditeljima. Nije ih poslušala i nije se vratila, već se zaključala u sobu u hotelu u Bangkoku. 

Putovnicu su joj službenici uzeli jer je njezin rođak prijavio da putuje bez pratnje muškarca. 

-Moja braća i obitelj čekaju me u saudijskoj ambasadi u Kuvajtu. Ubit će me, život mi je u opasnosti. Prijete mi da će me ubiti za svakakve trivijalne stvari - rekla je za Reuters. U nekoliko videa i objava na Twitteru Rahaf moli za azil i zaštitu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Moja obitelj je stroga. Zaključali su me u sobu na šest mjeseci samo zato što sam si skratila kosu. Sigurna sam 100 posto da će me ubiti čim izađem iz saudijskog zatvora - rekla je i dodala da već gubi nadu. Njezin otac, inače zaposlen u saudijskoj vladi, kontaktirao je službenike na Tajlandu da im pomognu vratiti ju natrag, a Rahaf tvrdi da im je rekao da je mentalno bolesna. 

Navodno bi tijekom ponedjeljka trebala biti deportirana u Saudijsku Arabiju, tvrde Tajlandske vlasti, gdje je odricanje od islama kažnjivo smrću. 

Iz ureda za imigraciju u Tajlandu poručili su da je djevojka pobjegla jer se nije htjela udati i da je zabrinuta da će upasti u probleme kada se vrati svojoj obitelji, javlja The Sun. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message