Obavijesti

News

Komentari 41

Saudijka pobjegla u Bangkok: 'Ne šaljite me kući, ubit će me'

Nakon što je s obitelji otišla na odmor u Kuvajt, Rahaf (18) odlučila im je pobjeći. U Bangkoku su joj zaplijenili putovnicu jer putuje bez pratnje muškarca, a sad traži azil koji će ju zaštiti od sigurne smrti

VIDEO

Rahaf Mohammed al-Qunun (18), djevojka iz Saudijske Arabije, odrekla se islama, a zatim i zabarikadirala u hotelskoj sobi u Bangkoku. Od roditelja je pobjegla kada su bili na odmoru u Kuvajtu prije tri dana i od onda moli za azil. Tvrdi da se ne može vratiti kući jer će ju "roditelji ubiti". 

Iz Bangkoka je pokušala otići u Australiju, no pronašli su ju službenici iz Saudijske Arabije koji su joj zaplijenili putovnicu. Rekli su joj da će ju vratiti natrag u Kuvajt roditeljima. Nije ih poslušala i nije se vratila, već se zaključala u sobu u hotelu u Bangkoku. 

Putovnicu su joj službenici uzeli jer je njezin rođak prijavio da putuje bez pratnje muškarca. 

-Moja braća i obitelj čekaju me u saudijskoj ambasadi u Kuvajtu. Ubit će me, život mi je u opasnosti. Prijete mi da će me ubiti za svakakve trivijalne stvari - rekla je za Reuters. U nekoliko videa i objava na Twitteru Rahaf moli za azil i zaštitu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:11

- Moja obitelj je stroga. Zaključali su me u sobu na šest mjeseci samo zato što sam si skratila kosu. Sigurna sam 100 posto da će me ubiti čim izađem iz saudijskog zatvora - rekla je i dodala da već gubi nadu. Njezin otac, inače zaposlen u saudijskoj vladi, kontaktirao je službenike na Tajlandu da im pomognu vratiti ju natrag, a Rahaf tvrdi da im je rekao da je mentalno bolesna. 

Navodno bi tijekom ponedjeljka trebala biti deportirana u Saudijsku Arabiju, tvrde Tajlandske vlasti, gdje je odricanje od islama kažnjivo smrću. 

Pokretanje videa...

00:10

Iz ureda za imigraciju u Tajlandu poručili su da je djevojka pobjegla jer se nije htjela udati i da je zabrinuta da će upasti u probleme kada se vrati svojoj obitelji, javlja The Sun. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1