News

Komentari 1

Sberbank Hrvatska: Poletaev ostaje na svojoj funkciji

Sberbank Hrvatska: Poletaev ostaje na svojoj funkciji

Utjecajni ruski dnevnik Kommersant ranije je objavio da savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev napušta Sberbank, nakon što je u najvećoj ruskoj banci proveo 20 godina

Iz Sberbanka Hrvatska u utorak su opovrgnuli informacije da savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev napušta tu rusku banku, poručujući da će on i dalje obnašati svoje dužnosti na postojećoj funkciji, uz angažman na restrukturiranju Agrokora. 

"Gospodin Poletaev će i dalje obnašati svoje dužnosti na postojećoj funkciji u Sberbank, uz angažman na restrukturiranju Agrokora, kao što je i planirano", navodi se u odgovoru Sberbanka Hrvatska na upit Hine o pisanju ruskog dnevnika Kommersant da Poletaev napušta Sberbank. 

Iz Sberbanka Hrvatska navode da su demanti poslali i nekim domaćim portalima koji su "objavili netočnu informaciju". 

Utjecajni ruski dnevnik Kommersant ranije je objavio da savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev napušta Sberbank, nakon što je u najvećoj ruskoj banci proveo 20 godina, te prelazi u poslovni sustav oligarha Olega Deripaske.

Kommersant se u informaciji da bi Poletaev već početkom sljedeće godine mogao napustiti Sberbank pozvao na više izvora bliskih Sberbanku, a prema jednom od tih izvora Poletaev bi se odmah poslije Nove godine mogao naći u redovima Olega Deripaske. 

Prema ranije objavljenoj informaciji ruskog dnevnika, Sberbank, Poletaev i Deripaskini predstavnici odbili su komentirati informacije o Poletaevljevom prelasku iz Sberbanka k Deripaski.

Poletaev je hrvatskoj poslovnoj javnosti poznat kao bivši prvi zamjenik predsjednika Uprave Sberbanka, koji je u lipnju ove godine prešao na poziciju savjetnika predsjednika Uprave s prioritetnim zadatkom nadziranja rješavanja situacije u Agrokoru.

Sberbank je najveći Agrokorov kreditor s izloženošću od 1,1 milijarde eura, a nakon postizanja nagodbe u postupku izvanredne uprave uskoro bi mogao postati najveći dioničar sa 39,2 posto udjela.

Poletaev je sredinom prošlog tjedna za Reuters izjavio da je Sberbank, ključni dioničar u Agrokoru, započeo primati ponude za prodaju svog udjela u tom koncernu koji izlazi iz dužničke krize.

Poletaev je rekao da su Sberbanku počele stizati ponude za kupnju udjela u Agrokoru od raznih fondova, od SAD-a i Kanade do Velike Britanije. "Sve ovisi o cijeni, za sada proučavamo te prijedloge", izjavio je Poletaev prošli tjedan Reutersu.

 

Najčitaniji članci