Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
190 komentara

"Isplatili smo plaće, a u petak kreću isplate dobavljačima"

Potpisan je kreditni ugovor  s aranžmanom od 80 milijuna eura, isplaćene su plaće radnicima, a isplate dobavljačima kreću u petak, rekao je izvanredni povjerenik za Agrokor

Foto: Robert Anic/PIXSELL
190 komentara

Želim vas obavijestiti da je potpisan kreditni ugovor  s aranžmanom od 80 milijuna eura s kamatom od 4,97 posto na 15 mjeseci, rekao je u četvrtak Ante Ramljak, povjerenik za Agrokor. 

- Dan je već nalog da se ta sredstva puste u sustav grupe i već od sutra počinje plaćanje svim dobavljačima. Sve su plaće isplaćene i završili smo ovaj uzbudljivi tjedan s dobrim rezultatima - rekao je Ramljak. Dodao je kako su 80 milijuna eura odobrile četiri banke i kako kreću prvo isplate malim OPG-ovima i srednjim poduzećima. Ramljak je rekao i kako nema problema s lexom Mercator i pozvao je slovensku vladu da imenuju povjerenika koji će kontrolirati rad uprave Mercatora. 

POGLEDAJTE VIDEO:  

Razgovori sa Sberbankom će se nastaviti od idućeg tjedna. Kako kaže Ramljak, pregovori s njima još nisu ni počeli. No razgovori sa Sberbankom, ističe Ramljak, ne moraju značiti da će prihvatiti njihov uvjet da se njima prvima vrati dug na kredit koji su dali u ožujku na 100 milijuna eura.

Kako saznajemo, očekuje se da bi već sredinom idućeg tjedna mogao biti izabran savjetnik za restrukturiranje.

Sberbank želi prioritet naplate

Mario Henjak, predsjednik Uprave Sberbanke, rekao je u četvrtak da ta banka aktivno prati Agrokor već godinama. Rekao je i da ovih dana otvoreno razgovaraju s Antom Ramljakom i njegovim timom o nastavku te suradnje. Henjak je rekao da je banka prije mjesec dana pustila kredit od 100 milijuna eura.

POGLEDAJTE VIDEO:


- 75 milijuna je bila za podmirenje duga dobavljačima, 21 za porezni dug i ostatak za plaće radnicima. Funkcija tog kredita je bila stabilizacija situacije - rekao je Henjak.

- Jasno je da je kredit odobren u vrijeme najveće krize Agrokora i očekujemo razumijevanje i poštivanje uvjeta - rekao je Henjak. 

Uvjet je, podsjetimo, da im se vrati taj kredit i da imaju senior status tj. prioritet prilikom vraćanja duga. No to je po tzv. lexu Agrokor zamrznuto. 

Podsjetimo, Ante Ramljak je u srijedu rekao da je s domaćim bankama dogovoren kredit od 80 milijuna eura. Spominjao se kredit od 150 milijuna eura no izgleda da su strani kreditori odustali. 

Kako se doznaje, s današnjim danom, uplaćene su plaće za sve djelatnike Agrokora.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message