Obavijesti

News

Komentari 55

'Scene pred Rebrom su stvarno zastrašujuće, aktivizam da, ali u bolnicama je nedopustiv'

'Scene pred Rebrom su stvarno zastrašujuće, aktivizam da, ali  u bolnicama  je nedopustiv'

Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić kazao je da je se Rebru 10-ak zaposlenika odbilo testirati se i nemaju covid-potvrdu, a tamo je 6100 zaposlenih i da je to zanemariv broj

VIDEO

 - Stvarno su to zastrašujuće scene. Radi se o zdravstvenoj ustanovi gdje se liječe ljudi, prosvjed se poslije preselio pred ulaz u upravu, a kat iznad je odjel onkologije, ja imam nećaka koji se tamo trenutno liječi, kaže da je neugodno bilo slušati da se psuje, viče… Podržavam aktivizam, ali on je nedopustiv u zdravstvenim ustanovama -  rekao je komentirao je Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara prosvjede ispred KBC-a Zagreb zbog uvođenja obveznih covid-potvrda za djelatnike za N1 televiziju.

Bolnica i bolnički krug nisu mjesto za ovakvo ponašanje

Broj onih djelatnika koji prosvjeduju,smatra, je zapravo zanemariv.

 - Na Rebru se 10-ak zaposlenika odbilo testirati se i nemaju covid-potvrdu, a tamo je 6100 zaposlenih. To je mali postotak. zanemariv broj. Tako se kreće i u svim ostalim zdravstvenim ustanovama. To su pojedinci, od pojedinaca već drugi dan radimo vijesti. Pridružili su im se neki aktivisti koji ne rade u bolnici, koji su iskoristili trenutak. Ali bolnica i bolnički krug nisu mjesto za ovakvo ponašanje -  kazao je Gazić.

VIDEO Svećenik pred bolnicom u Zagrebu vikao 'Vješala, izdaja!
VIDEO Svećenik pred bolnicom u Zagrebu vikao 'Vješala, izdaja!

 - Mislim da se pokazuju pojedinačni otpori, revolt sustavu općenito. Zdravstveni djelatnici su obrazovani, trebali bi znati prednosti cijepljenja i testiranja kako bi došli zdravi da ne bi ugrozili pacijente. Nije pacijent došao u bolnicu da ga netko još dodatno ugrozi. Vidjeli smo da je testiranjem pronađeno 20-ak pozitivnih. Da svaki od njih zarazi jednog teško oboljelog pacijenta, mogući su neki naknadni smrtni ishodi ili teža oboljenja. Mi kao zdravstveni djelatnici moramo zaštititi zdravlje pacijenta i općenito promovirati zdrav način života. Covid-potvrde uvedene su u interesu zaštite pacijenata. Mi smo tu da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije.

Oni koji se ne žele testirati ne mogu doći na posao pa se spominju novčane kazne, a u nekoj krajnjoj liniji i mogući otkazi.

VIDEO Na Rebru upali u bolnicu, pozvana i policija. Na prosvjedu bio i svećenik, vikali su 'izdaja'
VIDEO Na Rebru upali u bolnicu, pozvana i policija. Na prosvjedu bio i svećenik, vikali su 'izdaja'

 - Ja sam baš prije jedno tjedan dana predlagao da se nađu ministarstva sa sindikatima, da jedni i drugi probaju komentirati što su moguće posljedice i da treba jasno definirati datume – dokad se plaća testiranja, što s onima koji se ne žele testirati, tko će kasnije snositi troškove… Treba stvari jasno definirati, moramo sjesti zajedno za stol, spustiti loptu na zemlju -  zaključio je Gazić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca