Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

SDP Etičkom povjerenstvu prijavio HDZ zbog plakata

SDP navodi da se "HDZ u izbornoj promidžbi koristi lažima i insinuacijama protiv svoga političkoga konkurenta SDP-a", stoji u priopćenju

Goran Jakuš
Foto: Goran Jakuš
4 komentara

SDP je u subotu poslao obavijest Etičkom povjerenstvu RH u kojoj tvrdi da je HDZ u izbornoj promidžbi povrijedila Izborni etički kodeks. SDP navodi da se "HDZ u izbornoj promidžbi koristi lažima i insinuacijama protiv svoga političkoga konkurenta SDP-a".
Tako se tvrdi da je SDP za legalizaciju droge, što nije točno jer se SDP ne zauzima za legalizaciju droge. Također, na plakatima se iznosi laž da se SDP zalaže za oporezivanje kamata na štednju i slično, stoji u Obavijesti SDP-a Etičkom povjerenstvu RH.
SDP također navodi kako predsjednik HDZ-a Ivo Sanader "na gotovo svakom predizbornom skupu ponavlja da ni jedna od prethodne dvije Vlade nije vratila dug umirovljenicima, nego da je to učinila samo Vlada s njim na čelu", te dodaje kako "to ne odgovara činjenicama". SDP navodi i da je "HDZ plakate takvog sadržaja postavio prije početka službene kampanje" te da "od takve promidžbe nije odustao ni nakon službenog početka kampanje".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message