Obavijesti

News

Komentari 57

SDP mora biti ono što građani od nas očekuju - jaka ljevica

SDP mora biti ono što građani od nas očekuju - jaka ljevica
1

Mislim da Ranko i Tonino nisu moji konkurenti niti rivali. Oni su moji prijatelji i kolege. I zapravo, sučeljavajući naše vizije SDP-a i ideje, možemo samo ići naprijed, kaže Hajduković

VIDEO

Jedno od novih lica koje bi moglo okupirati političku scenu, postane li predsjednik SDP-a, a tako i lider oporbe, je profesor engleskog jezika, književnosti i povijest i Domagoj Hajduković iz Osijeka, koji je najavio da kreće u utakmicu za nasljednika Zorana Milanovića.

- Moja struka, ono čime se bavim, je prošlost. Njom nisam opterećen, ali se stručno bavim njom. A moje zanimanje je politika, znači budućnost, i upravo o tome želim pričati u ovoj kampnji. Želim se obratiti svojim kolegicama i kolegama i želim pričati o budućnosti, budućnosti Hrvatske i SDP-a u njoj. Moja motivacija je zapravo vrlo jasna jer mislim da kao pripadnik mlađe generacije mogu dati jednu frišku perspektivu, svježa rješenja za to kako će se SDP graditi, kako će prvo ići u tranziciju, a onda u transformaciju - rekao je Hajduković.

Komentirao je svoje protukandidate, Ranka Ostojiać i Tonina Piculu.

- Prije svega, mislim da Ranko i Tonino nisu moji konkurenti niti rivali. Oni su moji prijatelji i kolege. I zapravo, sučeljavajući naše vizije SDP-a i ideje, možemo samo ići naprijed. Da zajedno u dijalogu moramo iznaći nova rješenja za SDP. I na kraju dana, pobjednik ne treba biti niti Domagoj, niti Tonino niti Ranko, već SDP. Novi SDP koji ćemo zajedno izgraditi u dijalogu - rekao je Hajduković gostujući u RTL Direktu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Smatra da postoji više razloga za poraz SDP-a na izborima. Jedan od njih je taj što su vrludali u nekim vrijednosnim područjima.

- Ono što ja želim napraviti, nova platforma moje vizije SDP-a je upravo odrediti vrijednosna ta područja. Neke poruke nismo artikulirali dovoljno dobro. To kaže teren, birači, naši članovi. To je zapravo razlog. Ali jedini pravi gubitak je ako iz ovog izbornog ciklusa ne izvučemo poruke koje ćemo ugraditi u ovaj demokratski proces koji slijedi, izbor novog predsjednika. I ako tako ne stvorimo jedan novi i jači SDP.

Hajduković je najavio da će se njegove poruke, postane li predsjednik, razlikovati od Milanovićevih.

-  Moramo jasno definirati naše vrijednosne stavove, neke minimume ispod kojih ne možemo biti. Moramo biti uključivi, uključivati što više građana i članova, imati širinu i biti odgovorni prema Hrvatskoj, građanima i poziciji Hrvatske u svijetu i EU. I prije svega moramo biti ono što građani od nas očekuju - jaka ljevica - poručio je.

Komentirao je i izjavu bivše SDP-ovke Aleksandre Kolarić koja je izrazila želju za povratkom u stranku iz koje je izbačena.

- To nikada nije bila odluka predsjednika. Proces učlanjenja u stranku je vrlo jednostavan i vjerujem da ga gospođa Kolarić jako dobro poznaje. On je transparentan i jednak za sve, tako da zna što joj je činiti ako želi ići u SDP. A to nije odluka predsjednika. SDP ima 35 tisuća članova. Te članove nije primio niti Milanović, niti Račan, niti će ih sutra primati novi predsjednik - rekao je Hajduković.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda