Obavijesti

News

Komentari 233

SDP mu je Udba, a za Mamića kaže da je otac HR nogometa

SDP mu je Udba, a za Mamića kaže da je otac HR nogometa
11

Boška Županovića je jedna aktivistica 2016. godine u Rijeci optužila da je do svoje 25. godine skupio 66 kaznenih prijava, a 2009. godine sudilo mu se zbog dvije prijevare i plaćanja krivotvorenim novcem

VIDEO

Pravnik Boško Županović postao je nova zvijezda predsjedničke inauguracije nakon što je kazneno prijavio Josipu Lisac, jer je "društveno neprihvatljivo, podrugljivo, degutantno..." izvela himnu Lijepa naša, koju je izvela na Pantovačku u utorak.

POGLEDAJTE VIDEO:

U izjavi za Index Županović je među ostalim rekao da ne želi medijsku pažnju, ali onog trenutka kada je njegova prijava osvanula na društvenim mrežama Županović nije mogao izbjeći medijsku 'slavu'.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

03:36

Inače, njegova kaznena prijava se proširila sa Facebook stranice Hrvoja Tomasovića, kirurga koji se prošle godine učlanio u HDZ, a koji je prije toga bio dugogodišnji HSP-ovac.

On je inače početkom mjeseca najavio da će se na unutarstranačkim izborima u HDZ-u kandidirati za potpredsjednika stranke, ali se nije izjasnio čijem klanu pripada - Plenkovićevom ili Kovačevom.

- Na desnici je obična hrpa luđaka s egom do neba. Izgubio sam živce, ne mogu više s njima - komentirao je tada Tomasović svoju odluku da napusti HSP.

Po njegovom profilu na Facebooku vidljivo je da je već danima nezadovoljan kako je obavljena Milanovićeva inauguracija, s posebnim naglaskom na Josipu Lisac, zbog čega je čak zazvao impeachment, koji u Hrvatskoj ni ne postoji.

Što se tiče Boška Županovića, on je vlasnik portala Liburnija.com, kotira kao neko ime u nogometnim krugovima, a trenutno je i sportski direktor slovenskog nogometnog kluba Koper.

U jednom trenutku je bio i pravni zastupnik Vedrana Ćorluke i to u periodu kada je Ćorluka trebao iz moskovskog Lokomotiva otići u Bayern.

Transfer je propao, Županović je tada to objasnio činjenicom da je Bayern već prije Ćorluke kupio neke igrače, pa se stvorila 'gužva u šesneastercu', ali je jedno od putovanja u Munchen na pregovore iskoristio da se slika s tadašnjim trenerom Bayera, Carlom Ancelottijem s čime se pohvalio i na Facebooku.

Županović na svom Facebooku ima fotke s još nekim ljudima iz hrvatskog nogometa, a posebno se mogu izdvojiti fotografije s braćom Mamić, Zdravkom i Zoranom.

U kadar svojih fotografskih uspomena uvalio je i bivšu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.

Boška Županovića je jedna aktivistica 2016. godine u Rijeci optužila da je do svoje 25. godine skupio 66 kaznenih prijava o čemu je portal Dnevno iscrpno pisao, ali on ju je zbog tih optužbi tužio.

Županoviću se 2009. godine sudilo zbog dvije prijevare i plaćanja krivotvorenim novcem, no Županović nikada nije osuđen.

Nakon što je hrvatska reprezentacija u Rusiji osvojila drugo mjesto, Županović je napisao kolumnu u kojoj se obrušio na vlast i politiku, koje "ubijaju reprezentaciju", te naveo tko je glavni krivac:

"Politika je tvorac neviđene hajke prema Hrvatskom nogometnom savezu, a tu hajku pokrenuo je ministar Željko Jovanović u vrijeme ere Zorana Milanovića i njegovog antihrvatskog SDP-a, te njihovih partijskih i udbaških komesara", napisao je Županović u podužoj kolumni na svom portalu.

U istoj kolumni jedino je pohvalio Kolindu Grabar Kitarović, te napisao da je Hrvatska izdala "tvorca pobjedničke reprezentacije, oca modernog hrvatskog nogometa, Zdravka Mamića".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 233
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu