Obavijesti

News

Komentari 1

SDP: Nisu uopće naveli razlog otkazivanja sjednice za medije

SDP: Nisu uopće naveli razlog otkazivanja sjednice za medije
1

Mi u SDP-u smatramo da je potpuno nedopustivo da, umiveni u europsko lice, žele imenovati ljude koje je osudilo Vijeće časti HND-a, u takvo tijelo, kažu u SDP-u

VIDEO

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije trebao je u petak održati sjednicu na kojoj se trebalo razriješiti i imenovati predsjednicu i članove Vijeća za elektroničke medije, no u četvrtak kasno poslijepodne stigla je obavijest da se sjednica ipak otkazuje. Na to je reagirao SDP istaknuvši kako predsjednik Odbora,  HDZ-ov Jasen Mesić, uopće nije naveo razloge otkazivanja. No, SDP-ov član Odbora i zastupnik Damir Tomić poručio je da imaju indicije da je sjednica otkazana iz razloga što su oni htjeli ta razrješenja raspraviti kao i Izvješće Nadzornog odbora HRT-a. 

- Jučer poslijepodne otkazala se sjednica Odbora za medije bez ikakvog obrazloženja. Prvo se postavlja pitanje zašto je otkazana sjednica. Mi imamo neke indicije o tome. Prva stvar koju smo htjeli raspraviti su smjene, odnosno imenovanja u Vijeću za elektroničke medije. Mi u SDP-u smatramo da je potpuno nedopustivo da, umiveni u europsko lice, žele imenovati ljude koje je osudilo Vijeće časti HND-a, u takvo tijelo. Druga stvar na koju želimo upozoriti je Izvješće NO HRT-a i htjeli smo na današnjoj sjednici otvoriti raspravu o tom Izvješću. To Izvješće, interna revizija HRT-a, puna je nepravilnosti. Imamo saznanja da je to Izvješće upućeno Županijskom državnom odvjetništvu, no smatramo da tu ima posla i za USKOK - poručio je Tomić novinarima u Saboru dodavši kako imaju indicije da su HDZ-ovci htjeli smijeniti NO HRT-a koji su imenovali.

Na novinarsko pitanje na koga točno misli da je nedopustivo da uđe u Vijeće za elektroničke medije, Tomić je odgovorio kako misli na nekoliko imena, ali prije svega na Anitu Malenicu jer ju je Vijeće časti HND-a osudilo za govor mržnje. 

- Očekujem da će ta sjednica biti idući tjedan. Mi smo spremni ukazati na nepravilnosti, ali ne znam na što su oni spremni - zaključio je Tomić. 

Predsjednik Odbora Jasen Mesić poručio je kako je sjednica otkazana iz tehničkih razloga jer nema dovoljno članova. 

Inače, Nadzorni odbor HRT-a u srijedu je usvojio Izvješće o provedbi nadzora zakonitosti rada i poslovanja Hrvatske radiotelevizije za 2016. u kojem se proziva uprava javnog servisa te se, između ostaloga, navodi da je 'zbog slučajeva koji su mogli biti posljedica mogućih koruptivnih radnji i nezakonitih aktivnosti pojedinih osoba, NO proslijedio DORH-u izvješća o nabavi audiovizualnih djela od neovisnih proizvođača, o sklapanjima izvansudskih nagodbi te o učinkovitosti javne nabave na HRT-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...