Obavijesti

News

Komentari 639

SDP-ova koalicija jača od HDZ-ove, Živi zid i ORaH su u padu

SDP-ova koalicija jača od HDZ-ove, Živi zid i ORaH su u padu
7

HDZ-ova i SDP-ova koalicija su doslovno izjednačene. No ovaj puta sa zamijenjenim ulogama. Sada SDP-ova koalicija osvaja 30,5 posto, a HDZ-ova koalicija 29,8 posto potpore birača.

VIDEO

SDP kao stranka i predvodnik koalicije ljevice sustiže HDZ i njihovu  koaliciju. Rezultat je to istraživanja Dnevnika Nove TV Crobarometar koje je od 1. do 15. lipnja proveo Ipsos puls na 975 ispitanika.

HDZ-ova i SDP-ova koalicija su doslovno izjednačene.  No ovaj puta sa zamijenjenim ulogama. Sada SDP-ova koalicija osvaja 30,5 posto, a HDZ-ova koalicija  29,8 posto potpore birača. 

HDZ nije izgubio potporu, ali je SDP čini se iz mjeseca u mjesec "nagrizao" tj.  otimao birače Živom zidu, ORaH-u i ostalim strankama u centru.  

Stoga i ne čudi da Živi zid sa 7,4 ili ORaH s 5,1 blago gube potporuOstale stranke zajedno imaju 9,1 posto birača. Bolje reći te stranke imaju po jedan posto.  Za neku drugu stranku  glasalo bi 0,6 posto birača dok je neodlučnih  11,1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Most trenutačno uživa potporu od 2,8 posto, HSS od 2,4, a Bandićeva stranka od 2,2 posto birača. BUZ ima potporu od 1,9 posto, a istu podršku ima i HNS. Laburisti su na 1,7, a Reformisti na 1,6 posto. HSP je na 1,4 posto potpore birača, a Josipovićeva Naprijed Hrvatska na 1,3 posto. IDS je na 1,2, HSU na 1,1.

Vladine poteze ne odobrava 66 posto birača, a odobrava ih 25 posto.  Od prosinca prošle godine broj pesimista se smanjuje, a raste broj onih koji odobravaju  politiku Vlade.  Primjerice, tada je Vladine poteze odobravalo 10 posto birača. 9 posto birača ne zna ništa o potezima Vlade.

I smjer Hrvatske je loš godinama. Da zemlja ide u lošem smjeru misli 68 posto birača, a da ide u dobrom misli 23 posto birača. 9 posto birača ne zna kakav je smjer naše zemlje.  I tu od prosinca raste broj optimista, a opada broj pesimista. Ipak i dalje smo pesimistična zemlja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 639
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1