Obavijesti

News

Komentari 39

'SDP-ova inicijativa za opoziv Lovre Kuščevića neće uspjeti'

'SDP-ova inicijativa za opoziv Lovre  Kuščevića neće uspjeti'

U HDZ-u, tvrdi Bačić, još nisu raspravljali tko će zamijeniti Mariju Pejčinović Burić na mjestu ministrice vanjskih i europskih poslova nakon što je izabrana za glavnu tajnicu Vijeća Europe.

VIDEO

SDP-ovci pripremaju opoziv ministra uprave Lovre Kuščevića, a Branka Bačića (HDZ) interesira koje će razloge navesti za smjenu. No bez obzira na to, uvjeren je da neće uspjeti u opozivu ministra. Rokovi za proceduru opoziva, ali za održavanje redovne i izvanredne sjednice Sabora su jasni, kaže, a tek kada dođe prijedlog SDP-a, moći će reći kada će se o njemu raspravljati. Prema pravilima se o opozivu u Saboru ne može raspravljati osam dana nakon podnošenja i nakon što Vlada da svoje očitovanje, a mora se najkasnije u roku od 30 dana. Upitan što ako SDP tempira podnošenja zahtjeva tako da se mora sazvati izvanredna sjednica Sabora

- Ako rokovi budu takvi da ne možemo provesti raspravu do 15. srpnja, onda ćemo vidjeti i raspraviti o tome - kazao je Bačić. 

'SDP kreće u opoziv Kuščevića, jer on nije dostojan funkcije'
'SDP kreće u opoziv  Kuščevića, jer on nije dostojan funkcije'

Naime, Ustavom je definirano da ljetna stranka u radu Sabora počinje 15. srpnja i traje do 15. rujna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bačić kaže i da unutar HDZ-a još nisu raspravljali tko će zamijeniti Mariju Pejčinović Burić na mjestu ministrice vanjskih i europskih poslova nakon što je izabrana za glavnu tajnicu Vijeća Europe. 

- Ona će na tu dužnost stupiti 15. rujna i imamo još dva i pol mjeseca pa će biti vremena odluči tko će je zamijeniti. U Ministarstvu se ozbiljno radi na pripremi preuzimanja predsjedanja Europskom unijom od 1. siječnja, nije cijela stvar na ministrici i najbliži suradnici jako dobro su upućeni u taj posao i neće biti nikakvog vakuuma - rekao je Bačić navodeći da je na premijeru da predloži novog kandidata.

'Tko će naslijediti Pejčinović Burić i kada tek ćemo odlučiti'
'Tko će naslijediti Pejčinović Burić i kada tek ćemo odlučiti'

Najavio je i da će Tomislav Sokol danas podnijeti ostavku radi odlaska u Europski parlament, a njegova zamjenica mandat u Saboru će preuzeti 12. srpnja. Ministar zdravstva Milan Kujundžić nije htio odgovoriti koliko je realno da dođe do rekonstrukcije Vlade, a nije komentirao ni SDP-u inicijativu za opoziv ministra Kuščevića jer prvo treba vidjeti što mu se stavlja na teret. 

- Ministar Kuščević je na sjednici Vlade govorio da tu uistinu krimena nema i da je riječ o organiziranoj kampanji protiv njega. Uvijek treba vidjeti i zbrojiti što je istina, a što nije - kazao je Kujundžić.

Nije komentirao ni tko bi mogao biti novi ministar vanjskih poslova, jer nije sudjelovao u razgovorima. Na pitanje bi li sadašnji ministar unutarnjih poslova Davor Božinović bio dobar i ministar vanjskih i europskih poslova, uzvraća: 

- Prema CV-u kompetentan, kao i drugi koji se spominju poput Andree Metelko Zgombić sa zavidnom karijerom ili izuzetno kvalitetnom Zvonimiru Frka Petešiću, a premijer će odlučiti koga će staviti na to mjesto - zaključio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda