Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
68 komentara

Sabor će glasati o raspuštanju, ali još se ne zna kad će to biti

Većina je odbila Mostov prijedlog izmjena odluke o osnutku Istražnog povjerenstva za Agrokor, unatoč apelima Nikole Grmoje da se povjerenstvu omogući nastavak rada...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
68 komentara

Zastupnici su u petak izglasali uvrštavanje na dnevni red SDP-ov prijedlog za raspuštanjem Sabora. No, kada će rasprava i glasovanje o tome biti, ne zna se. 

To im je prošlo, no ne i izmjene Zakona o sprečavanju sukoba interesa, kojeg su u saborsku proceduru uputili još za vrijeme Ante Ramljaka, a kojim su tražili da se na popis dužnosnika kojim bi se bavilo Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa, stavi i izvanredni povjerenik.

Kasnije su, kad je Ramljak dao ostavku, a kad su na njegovo mjesto došli Fabris Peruško i Irena Weber, uputili i amandman kojim bi na taj popis stavili i zamjenike povjerenika. Vladajući su prilikom glasovanja odbili uopće raspravu o amandmanu, što je razbjesnilo SDP-ovce pa su napustili sabornicu i glasovanje. 

- Nikada nismo odbili raspravu o amandmanu predlagatelja. HDZ ne želi da se govori o temama zbog kojih se premijer Andrej Plenković u četvrtak preznojavao dok je odgovarao na novinarska pitanja. Vama je sukob interesa imanentan, isto je bilo i za Sanadera, Karamarka, isto je sada i za Plenkovića - poručio je SDP-ov Peđa Grbin.

HDZ i partneri odbili su i Mostov prijedlog za osnivanjem Istražnog povjerenstva za Agrokor. 

Prije glasovanja su raspravljali o prijedlogu Zakona o GMO-u Mostovca Mire Bulja kojim traži da se uvede potpuna zabrana uzgoja, uvoza i stavljanja na tržište genetski modificiranih organizama (GMO) na cijeloj državi. Prijedlog Zakona podržali su Živi zid i HSS dok su vladajući poručili kako se radi o populizmu i demagogiji. 


 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message