Obavijesti

News

Komentari 441

SDP-ovci navijaju za Hajduk, u HDZ-u vole i druge sportove...

SDP-ovci navijaju za Hajduk, u HDZ-u vole i druge sportove...
11

Uoči nadolazećih izbora provjerili smo za koga navijaju neki od poznatih političara. Dinamo i Hajduk najčešći su izbor, ali ima i simpatizera košarkaša i rukometaša...

VIDEO

Zoran Milanović (SDP)

Ivo Čagalj/PIXSELL

Premijer je u jednom intervjuu prije osam godina priznao da navija za Hajduk iako je rođen u Zagrebu. Ipak, ranije ove godine u posjetu riječkom nogometnom kampu na Rujevici rekao je da "već 20 godina uopće ne prati domaći nogomet, ne zato što ga prezire, nego jer nije dobar" te da prati Europsku ligu i reprezentaciju.

Tomislav Karamarko (HDZ)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sanjin Strukić/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a simpatizira Hajduk, što je nedavno priznao u Šibeniku rekavši da je "identitet i emocija kakve nema nigdje u Europi". Što se košarke tiče, u Trnskom je još od početka 1990-ih, gdje desetljećima obnaša funkciju dopredsjednika KK Zagreba. Bilo je perioda kad je bio pasivniji i aktivniji, no i dan-danas pomaže "mravima" da financijski egzistiraju.

Boris Lalovac (SDP)

Ivo Čagalj/PIXSELL

Ministar financija strastveni je navijač Hajduka, što je pokazao brojnim dolascima na utakmice "bilih", gdje se u svečanoj loži družio s čelnicima kluba. Nije mu bilo strano ni spustiti se u svlačionice pozdraviti momčad nakon dobrih igara.

Božidar Kalmeta (HDZ)

Marko Prpić/PIXSELL

Najjači sportski kolektiv Zagreba je Dinamo, a Zadra košarkaški klub za koji navija tamošnji gradonačelnik. Utjecajan je na Višnjiku, omogućio je klubu financijsku i kadrovsku pomoć, no ipak je završio u stečaju.

Mirando Mrsić (SDP)

Goran Stanzl/PIXSELL

Ministar rada i mirovinskog sustava u sadašnjoj Vladi rođen je u Splitu, stoga i ne čudi da se u nogometnom smislu opredijelio za Hajduk.

Milijan Brkić (HDZ)

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Glavni tajnik HDZ-a jedan je od rijetkih političara koji simpatizira rukometni klub, višestrukog hrvatskog prvaka Prvo plinarsko društvo Zagreb.

Arsen Bauk (SDP)

Patrik Macek/PIXSELL

Ministar uprave kao rođeni Bračanin navija za Hajduk, a to se ne srami pokazati ni pred kamerama. Prošli mjesec fotograf Pixsella Patrik Macek zabilježio je Baukovu masku za mobitel s logotipom "majstora s mora".

Darko Milinović (HDZ)

Patrik Macek/PIXSELL

Najuspješniji hrvatski ženski košarkaški klub iz Gospića poklonika ima u bivšem ministru zdravstva koji je u sezoni 2002/2003. vršio funkciju predsjednika ličkih plavo-bijelih.

Milan Bandić (BM365-SRS)

Goran Stanzl/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik počasni je predsjednik Dinama. Iako Grad Zagreb financijski potpomaže "modre", Zdravku Mamiću Bandićeva funkcija nije sjela te je prije tri godine rekao kako "ništa nije napravio za Dinamo osim što je žonglirao s njim" te da ničim nije zaslužio da bude počasni predsjednik. Odnosi su, međutim, izglađeni, a Bandić redovito posjećuje svečanu ložu Maksimira.

Branimir Glavaš (HDSSB)

Krunoslav Petrić/PIXSELL

Utemeljitelj HDSSB-a navija za nogometni klub iz Osijeka, njegova rodnog grada. I on je jedan od brojnih primjera političara koji su vodili klub. Naime, na čelu slavonskog prvoligaša bio je dvaput, sredinom 1990-ih i 2000-ih godina.

Radimir Čačić (HNS-LD)

Daniel Kasap/PIXSELL

Tenis mu je bila glavna sportska okupacija (bio je predsjednik teniskog saveza), no predsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati i bivši prvi potpredsjednik vlade često svraća i na utakmice Dinama.

Ljubo Jurčić (NV-SR)

Dalibor Urukalović/PIXSELL

Ministar gospodarstva iz Račanove vlade sa svojom strankom Novi val - stranka razvoja priklonio se koaliciji Milana Bandića. Njegova pokćerka Tia udana je za američkog košarkaša Chrisa Warrena koji je prije nastupao za Cedevitu, a odnedavno - za Zabok. Na utakmice voli dolaziti obiteljski.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 441
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...