Obavijesti

News

Komentari 30

SDP poručuje Vladi i premijeru: 'Prekinite s predstavama, recite radnicima Ine stvarno stanje'

SDP poručuje Vladi i premijeru: 'Prekinite s predstavama, recite radnicima Ine stvarno stanje'
1

SDP je pozvao Vladu da radnicima Ine i građanima Siska, koji su ih većinski podržali na izborima, kažu pošteno kakvu su im sudbinu namijenili, te da kažu istinu i pošteno se obrate građanima ...

VIDEO

SDP se u priopćenju osvrće na presliku lista od 250 imena radnika sisačke Rafinerije nafte koji su uključeni u kolektivni višak.

"Bjelodanim, po tko zna koji puta, postaje činjenica da Vlada koju predvodi Andrej Plenković sa svim svojim ministrima ne samo da nema znanja i sposobnosti za tu svoju temeljnu misiju, već nema ni političku volju niti hrabrost da se svojim građanima na javan, transparentan i pošten način obrati i predoči stvarno stanje stvari", ustvrdio je SDP.

SDP optužuje Vladu da "po tko zna koji put pribjegava zaplotnjačkom, kukavičkom obračunu" s radnicima ove zemlje, u ovom slučaju Ine, "preko svojih agenata u upravi", u kojoj većinu imaju predstavnici MOL-a, koji još uvijek nemaju i vlasničku većinu.

Ina: Kriza je velika, ali ostajemo u Sisku, čak ćemo i zapošljavati
Ina: Kriza je velika, ali ostajemo u Sisku, čak ćemo i zapošljavati

"Iza tog mraka i tajnovitih operacija stoji velika laž, obmanjivanje o tobožnjem nastavku proizvodnje u Sisku, industrijskom centru, biorafineriji, zadržavanju svih radnika i novim radnim mjestima", ustvrdio je SDP.

U priopćenju se dodaje kako istovremeno uz tu priču ide i "djelatno sitno potkupljivanje radnika tobože većim otpremninama, ucjena onih koji se u ovoj rundi ne nalaze na crnom popisu, predstavnika radnika, branitelja, a cijela mašinerija "stručnjaka" i "komunikatora" će dokazivati da je koronavirus kriv za njihove otkaze, jer "eto tako je i drugdje u svijetu – smanjuje se proizvodnja"".

SDP: HDZ je "planski i sustavno" uništvao hrvatsku industriju

SDP proziva HDZ da je u "kontinuitetu svih svojih vlada 'prilično uspješno' uništavao hrvatsku industriju 'planski i sustavno', još od početka 90-ih. 

"To je bio koncept deindustrijalizacije", navodi SDP, izdvajajući Inu i Sisačku rafineriju kao "najeklatantniji primjer pogubnosti te politike s katastrofalnim posljedicama".

Za Inu  ističu da je bila najveća kompanija tadašnje Jugoslavije i ovoga dijela Europe, a "HDZ ju je ovih dana pretvorio u poduzeće za jeftini izvoz hrvatske nafte i skupi uvoz mađarskih naftnih derivata".

Nakon otkaza rafinerija Sisak će prepoloviti broj zaposlenih...
Nakon otkaza rafinerija Sisak će prepoloviti broj zaposlenih...

Odluka da se hrvatska nafta iz Sisačke rafinerije, koja je i tehnološki i ljudski kapacitirana za preradu nafte, nafta s hrvatskih polja, pogura prema Mađarskoj govori o, tvrdi SDP, podmuklom, od javnosti skrivenom, vrlo mračnom poslu koji se već dvije godine pripremao, uz puni blagoslov Plenkovićeve Vlade, u koji je umiješana i druga nacionalna kompanija JANAF.

"Od Plenkovićeve Vlade tražimo da odmah i neodložno prekine s predstavama s konzultantima, božićnim press konferencijama, najavama otkupa Ine, obećanjima o milijardama koje će se uložiti u Inu, režiranim predstavama s tzv. Savjetom za Inu, Lazard bankom i procjeniteljima, kojima je plaćeno 70-ak milijuna naših kuna da procijene vrijednost Ine, itd.", stoji u priopćenju.

SDP traži da Vlada građanima Siska, koji su ih većinski podržali na izborima, kažu pošteno kakvu su im sudbinu namijenili te istinu i pošteno obraćanje građanima i radnicima ove zemlje o tome što ih uistinu očekuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa