Obavijesti

News

Komentari 103

SDP-u pala popularnost, HDZ se drži, a slijedi ih Kolakušić

SDP-u pala popularnost, HDZ se drži, a slijedi ih Kolakušić
6

Lista Mislava Kolakušića je treća te može računati na 6,1 posto. Unutar izbornog praga je, također s manjom potporom u odnosu na mjesec prije, MOST s 5,7 posto  potpore

VIDEO

HDZ sačuvao potporu, unatoč prijetnjama masovnim štrajkom liječnika i medicinskog osoblja. Sve ostale stranke bez većeg rasta ili pada potpore. A što građani misle o političkim strankama, pokazuju rezultati Crobarometra, redovitog istraživanja agencije IPSOS koje ekskluzivno objavljuje Dnevnik Nove TV. Važno je napomenuti da istraživanje ne obuhvaća posljednje događaje vezane za odustajanje od mirovinske reforme i prihvaćanje svih zahtjeva sindikalista. 

HDZ stabilan, SDP blago pada, ali još nije opasno 

HDZ drugi mjesec stabilno s potporom od 27,1 posto. Prošloga mjeseca zaustavio je višemjesečni pad, a sada su stabilni.  SDP je na 20,3 posto potpore i možda bi se malo trebao zabrinuti, već  treći mjesec malo po malo gubi potporu. Istina, sve to je još unutar statističke pogreške. 

Lista Mislava Kolakušića je treća te može računati na 6,1 posto. Unutar izbornog praga je, također s manjom potporom u odnosu na mjesec prije, MOST s 5,7 posto  potpore.

Stranke koje za vlast trebaju i HDZ i SDP 

Peto je mjesto čini se predodređeno za Stranku rada i solidarnosti Milana Bandića. Trenutačno uživa potporu od 4,2 posto. Odmah iza njih je Živi zid s 4 posto. A potom slijede ostali. HSS na 2,6 posto, a jednaku potporu ima i HSU. IDS je na 2,3 posto. Pernarova stranka je na 2 posto, baš kao i stranka PAMETNO.

Listu stranaka ispod 2 posto predvodi HRAST, koji može ra

čunati na potporu od 1,6 posto birača. HNS kao manjinski partner HDZ-a je na 1,6 posto potpore. Neovisni za Hrvatsku imaju potporu od 1,5 posto, a stranka Promijenimo Hrvatsku rujan je završila s potporom od 1,3 posto. Zelena lista osvaja 1,3 posto potpore. START je na 1,2 posto, a Abeceda demokracije na 1,1 posto.

Stranke koje bilježe manje od 1 posto potpore birača zajedno osvajaju 3,8 posto. Zanimljivo, tamo su HSLS s 0,5 posto, HDSSB s 0,5 posto, Demokrati s 0,2 posto i GLAS s 0,1 posto. Neodlučnih birača je 7,3 posto. 

Napomena 

Istraživanje je provela agencija IPSOS  između 1. i 20. u mjesecu na 978 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske metodom osobnog anketiranja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/-3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...