Obavijesti

Promo sadržaj

Sea Star osvojio zlato za promociju turizma Istre

Sea Star osvojio zlato za promociju turizma Istre
6

Nakon osvajanja domaće nagrade za Najbolji novi festival te ulaska u najuži izbor među 10 najboljih novih festivala u Europi Sea Star je sinoć osvojio svoju prvu Zlatnu kozu – Capra D'Oro

Nakon osvajanja domaće nagrade za Najbolji novi festival te ulaska u najuži izbor među 10 najboljih novih festivala u Europi Sea Star je sinoć osvojio svoju prvu Zlatnu kozu – Capra D'Oro, godišnju nagradu Turističke zajednice Istarske županije. Na svečanoj dodjeli održanoj u rovinjskom Loneu umaški festival potvrdio je svoju dominaciju i trijumfirao u jakoj konkurenciji s čak 16 različitih manifestacija.

Kao event koji je najbolje promovirao turističku Istru žiri je odabrao Sea Star koji je krajem svibnja u umaški Stella Maris doveo velika svjetska i regionalna glazbena imena u kojima je uživalo oko 50.000 posjetitelja. Kao jedan od važnih argumenata za dodjelu nagrade istaknuto je da je festivalski tjedan, i to u predsezoni, Umagu donio 220 posto noćenja više nego tjedan prije. Festivalska marketinška kampanja, realizirana u 20-tak država, vrijedila je više od tri milijuna eura, a neovisna istraživanja pokazala su da je Sea Star lokalnoj turističkoj privredi donio prihod od šest milijuna eura. Zlatnom kozom je nagrađen TZ grada Umaga, suorganizator festivala, a priznanje je pruzeo direktor TZ-a Milovan Popović.

U Povjerenstvu za dodjelu nagrada bili su Anselmo Tumpić, dizajner iz rovinjskog Studija Tumpić/Prenc, novinarka Barbara Ban, predsjednica HGK Županijske komore Jasna Jaklin Majetić, županijska pročelnica za turizam Nada Prodan Mraković te župan Valter Flego, predsjednik, uz Denisa Ivoševića, direktora TZ-a Istre.

Drugo izdanje Sea Star Festivala održat će se od 24. do 27. svibnja u umaškoj laguni Stella Maris. Festival koji je svojim prvim izdanjem osvojio ne samo publiku i izvođače, već evidentno i uvažena imena iz domene turizma, gospodarstva i dizajna, već sad ima više od 5.000 potvrđenih posjetitelja. Rekordan start nove sezone potvrda je da je prestižna istarska nagrada otišla u prave ruke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.