News

Komentari 0

Sedam škola godinu je počelo online, Srednja škola Prelog odgodila početak nastave

Sedam škola godinu je počelo online, Srednja škola Prelog odgodila početak nastave

Na privremenu online nastavu škole su se odlučile zbog prevelikog broja nastavnika u samoizolaciji. a na to su se odlučili u dogovoru s lokalnim stožerom i osnivačima škola

Fizičku nastavu u Osnovnoj školi Horvata Kiša u Loboru ipak će morati pričekati svi učenici, ali i učitelji koji su u jednom vikendu organizirali sve potrebno za održavanje dvotjedne online nastave. No nadaju se kako će se ipak većina školske godine odviti u školskim klupama.

OŠ Horvata Kiša jedna je od sedam osnovnih škola diljem Hrvatske koje su zbog samoizolacije većeg broja zaposlenih odlučile početi sa školskom godinom u varijanti online nastave. Jedna škola, Srednja škola Prelog, odgodila je početak školske godine.

- Svi smo se nadali fizičkoj nastavi no ovog smo vikenda saznali kako je jedan djelatnik covid pozitivan nakon čega je još petero zaposelnika škole moralo u samoizolaciju te smo se odlučili na Model C - odvijanje nastave online za prva dva tjedna škola dok traje samoizolacija djelatnika - rekla je ravnateljice loborske osnove škole Tamara Herceg Babić i dodala kako su odluku donijeli zajedno s lokalnim stožerom i županijom.
Kaže i kako u brzoj organizaciji online nastave nije bilo poteškoća jer su se i učitelji i učenici naučili online "funkcionirati" prošlog polugodišta, ali djeci u prvom razredu to možda ipak teže pada.
- Roditelji nisu negodovali već uistinu imaju razumijevanja, a isto je i s učenicima. Svi su se nadali fizičkoj nastavi, ali su se prilagodili novonastaloj situaciji, a roditelji prvašića najčešće su uzimali godišnje kako bi pomogli djeci u početku - rekla je ravnateljica osnovne škole i napomenula kako su učitelji u stalnom kontaktu s roditeljima i nastoje im olakšati situaciju i ublažiit šok koliko god je to moguće.
Ravnateljica se nada kako će se ostatak školske godine većinski ipak održati u školi. Iako su se prilagodili novo-normalnim okolnostima, ipak smatra da je bolje za djecu da idu u školu.
-Škola je osmišljena tako da djeca u nju polaze, a i djeci nedostaju njihovi školski kolege. Ipak, iako smo prošle godine održavali online nastavu, učenici su upisivali što su htjeli - zaključila je ravnateljica Herceg Babić.

Najteže je prvašićima

- Sve je proteklo po protokolima koji vrijede za ovakve situacije. Nastava će se odvijati online u matičnoj školi i Područnoj školi Reka, dok će se u Područnoj školi Jagnjedovec  nastava za 11 učenika koliko ih ima održavati redovito, dok će ostali zbog preveniranja zaraze među djecom i zaposlenicima škole od ukupno 740 učenika imati online nastavu  . kazala nam je Gordana Gazdić Buhanec, ravnateljica koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski.

Potvrđeno nam je da su održani sastanci s djecom koja su prvi put krenula u školi pa je stoga za njih uvodni program drugačiji u odnosu na učenike koji se ne susreću prvi put sa školom. Nastava na daljinu će se odvijati do 18. rujna kad bi se učenici, ako sve bude u redu, trebali vratiti u školske klupu. 
Tijekom ljeta na školi su krenuli sveobuhvatni radovi na uređenju pročelja i energetske obnove tako da će Osnovna škola uskoro zablistati u novom ruhu.  


 

Najčitaniji članci