Obavijesti

News

Komentari 0

Sedam škola godinu je počelo online, Srednja škola Prelog odgodila početak nastave

Sedam škola godinu je počelo online, Srednja škola Prelog odgodila početak nastave
1

Na privremenu online nastavu škole su se odlučile zbog prevelikog broja nastavnika u samoizolaciji. a na to su se odlučili u dogovoru s lokalnim stožerom i osnivačima škola

VIDEO

Fizičku nastavu u Osnovnoj školi Horvata Kiša u Loboru ipak će morati pričekati svi učenici, ali i učitelji koji su u jednom vikendu organizirali sve potrebno za održavanje dvotjedne online nastave. No nadaju se kako će se ipak većina školske godine odviti u školskim klupama.

OŠ Horvata Kiša jedna je od sedam osnovnih škola diljem Hrvatske koje su zbog samoizolacije većeg broja zaposlenih odlučile početi sa školskom godinom u varijanti online nastave. Jedna škola, Srednja škola Prelog, odgodila je početak školske godine.

- Svi smo se nadali fizičkoj nastavi no ovog smo vikenda saznali kako je jedan djelatnik covid pozitivan nakon čega je još petero zaposelnika škole moralo u samoizolaciju te smo se odlučili na Model C - odvijanje nastave online za prva dva tjedna škola dok traje samoizolacija djelatnika - rekla je ravnateljice loborske osnove škole Tamara Herceg Babić i dodala kako su odluku donijeli zajedno s lokalnim stožerom i županijom.
Kaže i kako u brzoj organizaciji online nastave nije bilo poteškoća jer su se i učitelji i učenici naučili online "funkcionirati" prošlog polugodišta, ali djeci u prvom razredu to možda ipak teže pada.
- Roditelji nisu negodovali već uistinu imaju razumijevanja, a isto je i s učenicima. Svi su se nadali fizičkoj nastavi, ali su se prilagodili novonastaloj situaciji, a roditelji prvašića najčešće su uzimali godišnje kako bi pomogli djeci u početku - rekla je ravnateljica osnovne škole i napomenula kako su učitelji u stalnom kontaktu s roditeljima i nastoje im olakšati situaciju i ublažiit šok koliko god je to moguće.
Ravnateljica se nada kako će se ostatak školske godine većinski ipak održati u školi. Iako su se prilagodili novo-normalnim okolnostima, ipak smatra da je bolje za djecu da idu u školu.
-Škola je osmišljena tako da djeca u nju polaze, a i djeci nedostaju njihovi školski kolege. Ipak, iako smo prošle godine održavali online nastavu, učenici su upisivali što su htjeli - zaključila je ravnateljica Herceg Babić.

Najteže je prvašićima

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sve je proteklo po protokolima koji vrijede za ovakve situacije. Nastava će se odvijati online u matičnoj školi i Područnoj školi Reka, dok će se u Područnoj školi Jagnjedovec  nastava za 11 učenika koliko ih ima održavati redovito, dok će ostali zbog preveniranja zaraze među djecom i zaposlenicima škole od ukupno 740 učenika imati online nastavu  . kazala nam je Gordana Gazdić Buhanec, ravnateljica koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski.

Potvrđeno nam je da su održani sastanci s djecom koja su prvi put krenula u školi pa je stoga za njih uvodni program drugačiji u odnosu na učenike koji se ne susreću prvi put sa školom. Nastava na daljinu će se odvijati do 18. rujna kad bi se učenici, ako sve bude u redu, trebali vratiti u školske klupu. 
Tijekom ljeta na školi su krenuli sveobuhvatni radovi na uređenju pročelja i energetske obnove tako da će Osnovna škola uskoro zablistati u novom ruhu.  


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina