News

Komentari 0

Sedam turskih migranata iz BiH pokušalo ući u Hrvatsku, jedan od njih utopio se u rijeci Glini

Sedam turskih migranata iz BiH pokušalo ući u Hrvatsku, jedan od njih utopio se u rijeci Glini

Istragu u ovom slučaju preuzelo je državno Tužiteljstvo BiH, a šestorica preživjelih turskih državljana su predana u nadležnost Službe za poslove sa strancima BiH. Beživotno tijelo pronašli su hrvatski policajci

Beživotno tijelo državljanina Turske koji se nekoliko dana smatra nestalim pronašli su u nedjelju u pograničnome području u rijeci Glini na sjeverozapadu BiH pripadnici MUP-a Hrvatske. O svemu su izvijestili bosanskohercegovačke kolege iz Granične policije.
Naime, sedam turskih migranata u noći s 11. na 12. veljače pokušalo je ilegalno prijeći granicu Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske na rijeci Glini budući da su vjerovali da je na tom području nizak vodostaj.

Po riječima Svevlada Hoffmana, savjetnika ravnatelja Granične policije BiH, tada se šest migranata spasilo od utapanja, a jedan je nestao.

- Sumnjalo se da je došlo do utapanja što je nažalost danas i potvrđeno - rekao je Hoffman. Pojasnio je kako su ih iz MUP-a Republike Hrvatske obavijestili o pronalasku tijela nesretnog migranta.

Istragu u ovome slučaju preuzelo je državno Tužiteljstvo BiH, a šestorica turskih državljana su predana u nadležnost Službe za poslove sa strancima BiH.

 

Najčitaniji članci