Obavijesti

News

Komentari 0

Sedmorica pod istragom zbog šverca trave i tvari za heroin

Sedmorica pod istragom zbog šverca trave i tvari za heroin
1

Terete ih se da su se povezali radi nabave, skladištenja i krijumčarenja velikih količina prekursora anhidrida octene kiseline, tvari koja se koristi za izradu heroina

VIDEO

Zbog sumnje u krijumčarenje najmanje 55 kilograma marihuane iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku te iz Poljske uvezli tvar za proizvodnju heroina koju su planirali prokrijumčariti u Tursku Uskok je pokrenuo istragu protiv sedmorice osumnjičenika, od kojih je za četvoricu od suca istrage osječkog Županijskog suda zatražio određivanje istražnog zatvora, izvijestili su u utorak policija i tužiteljstvo.

Uskok je izvijestio da su prvookrivljeni 41-godišnjak i drugookrivljeni 39-godišnjak osumnjičeni su da su od srpnja 2017. do 8. lipnja 2018., na području Hrvatske, Poljske, Bugarske, Turske, Njemačke i BiH okupili i u zajedničko djelovanje povezali ostale okrivljenike te više drugih zasad nepoznatih osoba iz BiH, Njemačke i Turske.

Terete ih se da su se povezali radi nabave, skladištenja i krijumčarenja velikih količina prekursora anhidrida octene kiseline, tvari koja se koristi za izradu heroina, iz Poljske u Tursku te povratno krijumčarenje heroina iz Turske u Hrvatsku te zbog nabave većih količina marihuane u BiH i njezino krijumčarenje u Hrvatsku, a sve radi daljnje preprodaje u Njemačkoj.

Policija je izvijestila da su dvojica navodnih organizatora krijumčarskog lanca od početka početka srpnja do početka kolovoza 2017. nakon dogovora s nepoznatim osobama iz Turske kupili su 5.000 litara prekursor aceton-anhidrida u Poljskoj, nabavili nalog za prijevoz i provoz preko Hrvatske u Sloveniju, odakle su ga namjeravali prokrijumčariti u Tursku skrivene u teretnom vozilu među solarnim panelima. No, pošiljka je zaplijenjena na graničnom prijelazu Kalotina između Srbije i Bugarske kada je tijekom granične kontrole, u tovarnom prostoru priključnog vozila pronađeno pet plastičnih kontejnera zapremnine po 1000 litara koji su bili ispunjeni prekursorom aceton-anhidrid.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uskok navodi i da je kamion za krijumčarenje kupljen preko obrta trećeokrivljenog 41-godišnjaka, dok je sedmookrivljeni 27-godišnjak, sukladno uputama prve dvojice okrivljenika, donio novac za kupnju kamiona, pribavio neistiniti pečat za ovjeru kupoprodajnog ugovora za teretno vozilo te obavio istovar u pripremljenom skladištu.

Osim kiseline za proizvodnju heroina skupina je u dva navrata organizirala i krijumčarenje većih količina marihuane iz BiH, a krajnje joj je odredište navodno bila Njemačka.

Najprije su u BiH kupili nešto više od 15 kilograma marihuane, za čiji je prijevoz 39-godišnjak nabavio automobil u Njemačkoj. Marihuanu je sakrio u prostor za rezervni kotač i stražnji branik te se uputio u Hrvatsku, ali je prilikom carinske granične kontrole otkriven na graničnom prijelazu Slavonski Šamac.

U drugom pokušaju u BiH je kupljeno nešto više od 40 kilograma marihuane koju su pokušali prokrijumčariti sa stolicama koje je tvrtka iz BiH kamionom izvozila u Njemačku. Drogu su sakrili u sredinu tovarnog prostora no i ta je pošiljka otkrivena na graničnom prijelazu Slavonski Brod.

Tužiteljstvo navodi da su marihuanu nabavljali četvrto i peto okrivljeni 51-godišnjaci. Prvoosumnjičeni je u Njemačkoj nabavio automobil za krijumčarenje droge koji je predao treće okrivljenom 41-godišnjaku., a on je od dvojice 51-godišnjih okrivljenika preuzimao drogu i prevozio je u Hrvatsku. Sukladno uputama prvookrivljenog 41-godišnjaka marihuanu je od četvrto i peto okrivljenog  preuzimao i šesto okrivljeni 38-godišnjak, koji je teretnim vozilom drogu krijumčario u Hrvatsku, dok je sedmo osumnjičeni 27-godišnjak preuzeo novac za prijevoz droge.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)