Obavijesti

News

Komentari 19

Šef Odbora za nacionalnu sigurnost: 'Hrvatske je sigurna zemlja, no postoje pojedinci'

Šef Odbora za nacionalnu sigurnost: 'Hrvatske je sigurna zemlja, no postoje pojedinci'
1

Zemlja je sigurna što se tiče bilo kakvih skupina. Naravno, kao i svugdje, da postoje i pojedinci koji se u 21. stoljeću vrlo lagano umrežuju putem tehnologije, ali nemojmo raditi paniku, kaže Hajdaš Dončić

VIDEO

Vratio bih to u institucije. Vratio bih tu cijelu priču u Odbor. Vratio bih tu cijelu priču, ako je potrebno, i u Odbor kojim koordinira gospodin Plenković i gospodin Milanović. Ostavio bih SOA-i i MUP-u da u miru rade svoj posao, a oni svoj posao rade dobro. Štite ustavni i pravni poredak Republike Hrvatske, rekao je šef Odbora za nacionalnu sigurnost, Siniša Hajdaš Dončić za Dnevnik.hr.

- Zemlja je sigurna što se tiče bilo kakvih skupina. Naravno, kao i svugdje, da postoje i pojedinci koji se u 21. stoljeću vrlo lagano umrežuju putem tehnologije, ali nemojmo raditi paniku. Idemo o nekim stvarima razgovarati na mjestima koja su za to predviđena. Ne istrčavati i odmah kada dođu izvješća raditi press-konferencije - rekao je Dončić.

Stoji li netko iza naoružanog mladića koji je uhićen na prosvjedu pred Središnjicom HDZ-a, Hajdaš Dončić nije mogao odgovoriti.

- Potpisao sam određeni certifikat. Nažalost, o tome ne mogu odgovoriti. SOA radi svoj posao. Ne pretpostavljam ništa jer ne želim pretpostavljati - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Milanović odgovorio Kapulici: 'Takvim diletantima jedino je mjesto u odboru za ulizivanje'
Milanović odgovorio Kapulici: 'Takvim diletantima jedino je mjesto u odboru za ulizivanje'

Predsjednik RH Zoran Milanović poručio je u subotu da "razloga za zabrinutost građana nema, ali za oprez službi koje rade svoj posao ima, a ako ih netko ometa u poslu to su neodgovorni ljudi poput saborskog zastupnika HDZ-a", referirajući se time na izjave Maria Kapulice o izvješću SOA-e. 

Šef Odbora za nacionalnu sigurnost osvrnuo se i na to da da SOA-ino izvješće svatko čita na svoj način.

- Zamolio bih i gospodina Plenkovića da stane na loptu i počne malo procjenjivati što su pojedinačni vukovi samotnjaci, a što su druge potencijalne ugroze. Isto tako bih zamolio predsjednika Milanovića da sazovu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost da se na relevantnom mjestu popriča o tim temama i da zapravo prekinemo s tim - rekao je Hajdaš Dončić.

Medved poručio: 'Nemojmo javno raspravljati izvješću SOA-e s prosvjeda ispred HDZ-a'
Medved poručio:  'Nemojmo javno raspravljati izvješću SOA-e s prosvjeda ispred HDZ-a'

- Ono što je svima poznato, što se događa i u Europi, jest to da jača desni radikalizam. To jača i u Hrvatskoj i toga smo svjedoci svi. Za to nam ne trebaju tajna izvješća, nikakvi spisi ni dopisi. Jedino oružje i lijek je škola, odgoj, građanski odgoj, ukazivanje na devijantno ponašanje...- istaknuo je Hajdaš Dončić.

Trebaju li građani Hrvatske biti zabrinuti, Hajdaš Dončić sigurno kaže da ne.

Milanović o izvještaju SOA-e o paramilitarnim skupinama: 'Građani ne moraju brinuti'
Milanović o izvještaju SOA-e o paramilitarnim skupinama: 'Građani ne moraju brinuti'

- Hrvatske je sigurna zemlja. No, uvijek postoje pojedinci koji mogu raditi incidente. Ti incidenti se događaju. Nažalost, događaju se i u Hrvatskoj. Ono što smo mi do prije par godina gledali na televizijama, što se događalo u Norveškoj ili Americi, događa se i u Hrvatskoj. Važna je stabilnost i mir sigurnosno-obavještajnog sustava. On ima sve alate da većinu tih stvari prevenira - zaključuje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a