Obavijesti

News

Komentari 29

Šef Plinacroa: S premijerom nisam pričao o odvjetnicima

Šef Plinacroa: S premijerom nisam pričao o odvjetnicima
4

Ivo Družić, predsjednik NO-a Plinacroa, rekao je da o angažmanu odvjetnika za Plinacro nikada nije razgovarao s premijerom Milanovićem niti sa šefom kabineta

VIDEO

Ivo Družić, predsjednik nadzornog odbora Plinacroa rekao je u petak na konferenciji za novinare da nikada nije razgovarao o angažmanu odvjetnika za Plinacro niti s premijerom Milanovićem niti sa šefom kabineta Tomislavom Sauchom.

- Nisam poznavao gospođu Sauchu, moj kontakt je bio odvjetnik Mladen Prka. Angažirao sam ga kao neovisnog savjetnika jer smo nakon imenovanja morali brzo donositi relativno osjetljive političke odluke. Angažirao sam odvjetnika jer nisam uvijek bio siguran u posljedice tih odluka - rekao je Družić. 

Naglasio je da je Nadzorni odbor kasnije predložio upravi da se to odvjetničko društvo stalno angažira. 

Družić je rekao da je od 1990. do 1994. godine bio član Predsjedništva SDP-a te da otada nije član niti jedne stranke i njegov angažman je isključivo poslovne prirode. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanja novinara Družić nije htio odgovarati. 

"Taritaš je posao dobio legalno"

Iz odjela za odnose s javnošću Plinacroa tvrde kako nije istina da je policija u Plinacro došla na zahtjev DORH-a. Iz odjela za gospodarski kriminalitet tražili su dokumentaciju javnog natječaja za zapošljavanje četiri osobe u listopadu 2012. godine. Na tom je natječaju posao, uz ostale, dobio i Zlatko Taritaš, suprug ministrice graditeljstva Anke Mrak Taritaš. Iz Plinacroa kažu kako je Taritaš posao dobio potpuno legalno kao inženjer građevine, a naglašavaju kako njegova supruga tada nije bila ministrica. O eventualnoj smjeni Mladena Antunovića, predsjednika uprave Plinacroa, koju će navodno tražiti ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, u Plinacrou kažu da ne znaju ništa. Naime, prema pisanju Večernjeg lista, Vrdoljak će tražiti Antunovićevu smjenu zbog loših poslovnih rezultata, a ne zbog ovih afera.

Janaf: Mi smo se po zakonu dužni oglašavati

Nakon što je premijer javno prozvao državne tvrtke rekavši da se u ovim teškim vremenima ne smiju oglašavati u medijima, te je čak i zaprijetio otkazima za čelnike tih tvrtki, i nakon što su inspektori ušli u Plinacro i JANAF kako bi provjerili njihovo poslovanje, u petak se oglasio i JANAF.

Medijima su poslali priopćenje koje donosimo u cijelosti:

"JANAF d.d., kao jedan od najuspješnijih poslovnih subjekata hrvatskog gospodarstva, u svom poslovanju vodi se načelima društveno odgovornog poslovanja, jer u današnjem poslovnom svijetu društveno odgovorno poslovanje čini temelj prihvatljivoga i jedinog ispravnog odnosa povezanosti tvrtke i društva u kojemu tvrtka djeluje.

Stoga, JANAF nastoji biti „dobar susjed“ i „pravi partner“ u zajednici kojoj djeluje te na različite načine podupire društveno korisne projekte. 

Nadalje, jedan od načina je i podupiranje projekta ekološke, energetske, gospodarske i dr. tematike kroz edukativno-informativne formate u medijima, a između ostalog i čl. 33 Zakona o elektroničkim medijima navodi kako su tijela državne uprave kao i pravne osobe u pretežitom vlasništvu Republike Hrvatske dužne su 15% godišnjeg iznosa namijenjenog promidžbi svojih usluga ili aktivnosti utrošiti na oglašavanje u audiovizualnim ili radijskim programima regionalnih i lokalnih nakladnika televizije i/ili radija.

JANAF d.d. je u prošloj 2012. godini utrošio 736.315,85 kn u promidžbene aktivnosti, a to čini 0,15% od ukupnih prihoda u iznosu od 487,6 milijuna u 2012. godini, te 0,7% od ukupne bruto dobiti u iznosu od 104,4 milijuna kuna u 2012."


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a