Obavijesti

News

Komentari 12

Šefica Centra o istupu Ivoševića: 'Neustrašiv je ići će na radionicu da obuzda temperament'

Šefica Centra o istupu Ivoševića: 'Neustrašiv je ići će na radionicu da obuzda temperament'

Ne da bježi, nego da doista poradi na sebi. Ići će na nekakvu radionicu da obuzda temperament koji je naslijedio iz doba aktivizma, sada taj način komunikacije nije nikako primjeren sadašnjoj funkciji, kazala je Puljak

VIDEO

Marijana Puljak za N1 je komentirala napad splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića, koji je novinarki Slobodne Dalmacije za objavu teksta poručio da će joj se "krvi napiti".

- Ne trebamo relativizirati ponašanje, nemam razloga to opravdavati, neprimjereno je i nije način komunikacije koju ja ili stranka Centar podržavamo. Ono što je dogradonačelnik napravio, ispričao se novinarki i onima koje je uvrijedio zbog svoje neprimjerene komunikacije - rekla je Puljak.

Što se tiče isprike dodala je da nije dovoljna te da će dogradonačelnik raditi na sebi.

Ivoševićev napad na novinarku istražuje i državno odvjetništvo
Ivoševićev napad na novinarku istražuje i državno odvjetništvo

- Ne da bježi, nego da doista poradi na sebi. Ići će na nekakvu radionicu da obuzda temperament koji je naslijedio iz doba aktivizma, sada taj način komunikacije nije nikako primjeren sadašnjoj funkciji - kazala je Puljak.

Rekla je da je stranka Centar nakon 30 godina preuzela vlast nad Splitom, "nakon niza gradonačelnika koji su upropastili grad".

- Zajedno s Bojanom radimo na uvođenju reda i imali smo podršku građana na uvođenju reda na svim razinama. Naravno da se uvođenje reda ne opravdava ovakvim načinom komunikacije. Ništa ne opravdava napad na novinare, ali vrijedno je da se dogradonačelnik ispričao i svjestan je problema koji ima i radit će na njemu. Evo, pružimo mu šansu da to napravi - kazala je Puljak.

Nakon što je prijetio novinarki, Ivošević se ispričao: 'Na neko vrijeme se povlačim iz javnosti'
Nakon što je prijetio novinarki, Ivošević se ispričao: 'Na neko vrijeme se povlačim iz javnosti'

No, ako se ponašanje s vremenom ne promijeni da će o tome dodatno razgovarati.

'Nadam se da će pokazati da je bolji čovjek'

- Ovo je naučena lekcija na teži način i nadamo se da do toga neće doći. I dogradonačelnik je svjestan toga i duboko je razmislio o tome i da će raditi na tome da svoju komunikaciju i poboljša. Od uloge aktivista koju je imao, ova funkcija zahtijeva drugi i drugačiji stav i komunikaciju, dat ćemo mu priliku da pokaže primjerom. On je zaista neustrašiv i rijetko tko bi pokazao toliku dozu hrabrosti suočiti se sa svim tim lobijima - kazala je.

Splitski SDP i neovisni vijećnik A. Franić osudili Ivoševićeve prijetnje i napad na novinarku
Splitski SDP i neovisni vijećnik A. Franić osudili Ivoševićeve prijetnje i napad na novinarku

Svi se najviše pitaju je li to razlog za ostavku, a Puljak na to dodaje da su teška vremena i da je ovo jedan od teških dana.

- Ja se nadam da će primjerom pokazati da je bolji čovjek nakon ovoga - zaključila je Puljak.

O istupu Ivoševića na svojem Facebook profilu oglasio se i gradonačelnik Splita, Ivica Puljak.

 Kad smo ušli u Banovinu obećali smo samima sebi da ćemo Gradom upravljati tako da rješavamo sve ono što drugi nisu rješavali, ali i podizati standarde upravljanja u svim područjima. I možete vidjeti da smo tako i krenuli. Teško mi je pisati ove rečenice i od jučer imam stvarni, a ne metaforički grč u želucu jer znam da smo pogriješili tamo gdje nismo smjeli jer je komunikacija i pristojno ponašanje dio našeg programa, jednako kao i bespompromisna borba za uvođenje reda u Split.

HND osudio teški verbalni napad Ivoševića na novinarku
HND osudio teški verbalni napad Ivoševića na novinarku

Baš zato ne postoji ni najmanja naša želja da na bilo koji način ublažavamo i relativiziramo problem neprimjerene komunikacije dogradonačelnika Bojana Ivoševića s novinarkom Nikolinom Lulić iz Slobodne Dalmacije. Zbog svega izrečenog i dogradonačelnik Ivošević, ja i svi naši drugi suradnici nismo željeli uputiti samo javnu ispriku novinarki, nego najaviti i korake koji jamče da se ne želimo samo "izvući" iz ove trenutačne situacije. Dogradonačelnik Ivošević se na neko vrijeme povlači iz bilo kakve komunikacije s medijima, ne zato da vam uskratimo neke informacije ili pričekamo da vrijeme izbriše ovu neugodnost, nego da uloži u sebe napore koji su u ovako stresnom poslu potrebni i za javnu komunikaciju, a ne samo za odlično izvršavanje samih preuzetih poslova.

Ne želim izgubiti ovako poslovima predanog dogradonačelnika, Split ne treba izgubiti ovako beskompromisnog borca za bolji i uređeniji grad, a vi mediji ne smijete izgubiti pravo da sve to pratite i valorizirate na slobodan i nepristran način. Vrijeme koje ćemo si svi sada uzeti ne samo jednokratnom isprikom, nego i povlačenjem dogradonačelnika iz javnosti radi podizanja komunikacijskih standarda ulaganje je u budućnost naših odnosa i još predaniji rad za boljitak našeg Splita.

U govoru nakon pobjede, rekao sam da ćemo vjerojatno katkad pogriješiti. Ovo je taj trenutak. Život nije samo veselje, nego je ispunjen i teškim danima poput ovoga. Teške trenutke pretvorit ćemo u pobjedu ako naučimo nešto iz njih, a ja vjerujem u učenje - napisao je Puljak.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a