Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
250 komentara

Seksizam u tramvaju: 'Pijane žene spavaju s nepoznatima...'

Na plakatu stoji i kako alkohol loše utječe na spolni život i reprodukciju muškaraca te kod njih povećava spolnu želju, ali smanjuje spolnu moć i erekciju

Foto: Twitter/Jay
250 komentara

Društvenim mrežama od jutros se širi fotografija koja, prema svemu sudeći, snimljena u tramvaju ZET-a. Na fotografiji je plakat koji bi trebao educirati o štetnosti alkohola no u njemu se krije seksistička poruka čiji sažetak bi glasio otprilike da pijani muškarci imaju smanjenu spolnu moć i erekciju dok pijane žene "spavaju s kim stignu". 

Na plakatu stoji kako alkohol loše utječe na spolni život i reprodukciju muškaraca te kod njih povećava spolnu želju, ali smanjuje spolnu moć i erekciju. To kod njih, dodaje se na plakatu, rezultira manjkom samopouzdanja.

Kada je riječ o ženama, stvari su nešto drukčije. Na plakatu piše da alkohol kod žena "dovodi do neopreznog upuštanja u spolne odnose s nepoznatim osobama". 

Piše i da alkohol može izazvari poremećaje u menstrualnom ciklusu, ali i - trudnoću.

Kako piše Telegram, u ZET-u u su potvrdili da se ti plakati nalaze u njihovim tramvajima, ali na pitanje zašto su oni tamo, kažu kako “to moramo pitati tvrtku B1 koja je zakupila prostor i postavlja plakate u tramvajima”. 

U toj tvrtki pak kažu kako je riječ o edukativnoj kampanji i da je plakate naručio Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba. 

Novinari su poslali i pitanje pročelniku Gradskog ureda za zdravstvo, gospodinu Vjekoslavu Jeleču, no njegov odgovor još se čeka.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message