Obavijesti

News

Komentari 351

Seli ga po treći put: Kolindin ured od četvrtka u Vukovaru

Seli ga po treći put: Kolindin ured od četvrtka u Vukovaru
1

Predsjednica će u petak u Vukovaru održati prijam u prigodi obilježavanja uspješne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i Dana međunarodnog priznanja RH

VIDEO

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak odlazi na istok Hrvatske, odnosno u Vukovar u koji će privremeno izmjestiti svoj Ured te tamo u petak, 15. siječnja, održati i prijam u prigodi obilježavanja uspješne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Svoj boravak na istoku Hrvatske predsjednica počinje u četvrtak odavanjem počasti svima koji su svoj život dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku kod Križa na ušću Vuke u Dunav, a nakon toga će svečanim dizanjem zastave ispred zgrade Vukovarsko-srijemske županije biti otvoren njezin privremeni Ured, potvrđeno je Hini s Pantovčaka.

Ovo je treći put da Predsjednica izmješta svoj ured izvan Zagreba. Ured je, naime, tijekom ljeta bila izmjestila u Split i Pulu.

Sastat će se s čelnim ljudima županije

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tijekom četvrtka Grabar-Kitarović sastat će se s čelnim ljudima Vukovarsko-srijemske županije te tamošnjih gradova i općina. Razgovarat će i s nadbiskupom đakovačko-osječkim Đurom Hranićem, rektorom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Željkom Turkaljem i dekanom Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru Mirkom Smoljićem, a primit će i građane.

Slijedi posjet Udruzi osoba s invaliditetom "Bubamara" kojoj će predati ček s novcem prikupljenim u donatorskoj večeri održanoj u Chicagu prilikom njezinog nedavnog radnog posjeta SAD-u, te posjet vinkovačkoj Udruzi hrvatskih brojnih obitelji "8+".  

 U petak, 15. siječnja, predsjednica će najprije održati sastanak s ratnim zapovjednicima Grada Vukovara.  Nakon toga posjetit će udrugu Osijek Software City čiji su članovi početkom 2012. pokrenuli projekt kojim gradske IT tvrtke djeluju prema lokalnoj zajednici, a posjetit će i Luku Vukovar, najvećeg i ovlaštenog koncesionara na lučkom području Vukovara koji se jedini bavi prekrcajem generalnih i rasutih tereta.

 Slijedi prijam u prigodi obilježavanja uspješne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske kojem će nazočiti predstavnici diplomatskog zbora, sudionici procesa mirne reintegracije, predstavnici državnog i političkog vrha te političkog života Vukovarsko-srijemske županije.

U subotu 16. siječnja, hrvatska predsjednica obići će Memorijalno dokumentacijski centar Domovinskog rata, a zatim se u Otoku sastati s gradonačelnikom Josipom Šarićem i posjetiti tvornicu Furnir, tvrtku osnovanu kao greenfield investiciju, koja proizvodi furnir od 2011. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 351
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.