Obavijesti

News

Komentari 83

Serijski lopov je u Dinamovoj jakni opljačkao 1,3 mil. kuna

Serijski lopov je u Dinamovoj jakni opljačkao 1,3 mil. kuna
3

Dario S. (38) u tri je godine maskiran i s plinskim pištoljem pljačkao banke, pošte i benzinske pumpe. U pljačkama je prisvojio milijunski iznos

VIDEO

Ruke u zrak, ovo je pljačka!, zaprijetio je Dario S. (38) zaposlenicima pošte u Zagrebu još 2013. godine. Tad je počeo pljačkašku karijeru. Policija ga je uhvatila tek prije nekoliko dana.

Naoružani policajci stigli su u srijedu pred kuću na Trešnjevci u kojoj je Dario živio s majkom. Kad ih je vidio, odmah mu je bilo jasno da je njegovu pljačkanju konačno došao kraj.

- Okružili su ga sa svih strana i nije imao kamo pobjeći. Nakon nekoliko sati izašli su s njim, a ruke su mu bile vezane lisicama - kazao je susjed.

Za Darija susjedi kažu kako nije bio problematičan te da nije odavao dojam čovjeka koji bi opljačkao devet banaka, devet pošta te dvije benzinske postaje.

- Bio je OK te spreman na zezanciju. Rodio se u Zagrebu, a iz kuće u kojoj mu mama živi otišao je s 20 godina u Njemačku. Vratio se u Hrvatsku, a u majčinu kuću vratio se prije tri mjeseca. Povremeno je u kuću dolazila njegova žena, s kojom ima dijete staro oko godinu dana. Kad sam vidio policiju i njega kako ga odvode u lisicama, znao sam da nešto nije u redu. No šokirao sam se kad sam saznao da je tri godine pljačkao po gradu. Nikad ne bih rekao da bi on takvo nešto učinio - ispričao nam je susjed.

Dario je u veljači 2013. godine prvi put opljačkao poštu, iz koje je ukrao 4000 kuna. U prosincu iste godine opljačkao je Sberbank na Trešnjevci te tad odnio 170.000 kuna. Najveći iznos koji je opljačkao je 275.000 kuna iz Sberbanka u Novom Zagrebu.

Od 2013. do siječnja 2016. godine pljačkao je na području Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Novog Zagreba, Trešnjevke i Trnja. Do tih mjesta dolazio je automobilom ili pješice, a kad je upadao u banke, pošte i benzinske, bio je maskiran. Lice je prekrivao medicinskom maskom, šiltericom, kapuljačom Dinamove trenirke ili sunčanim naočalama. Bio je naoružan plinskim pištoljem. Ako je u poslovnicama banke ili pošte zatekao zaštitara, Dario ga je vrlo brzo razoružao te zaprijetio zaposlenicima da mu predaju novac. Ukupno je u pljačkama prisvojio 1,375.874 kune. Nakon što ga je policija ispitala, sutkinja istrage poslala ga je u Remetinec na mjesec dana pritvora kako ne bi ponovno pljačkao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21