Obavijesti

News

Komentari 153

'Šešeljev skup nedopustivo je ponižavanje tisuća stradalih'

Ministarstvo vanjskih poslova očekuje od srbijanskih vlasti jasnu osudu takvih okupljanja "koja promiču politiku i stavove koje su nedvosmisleno osudili Haški tribunal i cijeli civilizirani svijet

VIDEO

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova osudilo je u subotu održavanje skupa Srpske radikalne stranke (SRS) pod vodstvom osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja u Hrtkovcima, "na samom mjestu počinjenja zločina", ocijenivši to nedopustivim.

"Ministarstvo vanjskih i europskih poslova osuđuje održavanje skupa Srpske radikalne stranke pod vodstvom osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja u Hrtkovcima, simbolu stradanja Hrvata u Vojvodini", kaže se u priopćenju.

Kolinda osudila Šešeljev skup: 'To je poražavajuće za Srbiju'
Kolinda osudila Šešeljev skup: 'To je poražavajuće za Srbiju'

U njemu se dodaje kako MVEP smatra održavanje skupa "na samom mjestu počinjenja zločina nedopustivim ponižavanjem žrtava i stradalnika, tisuća prognanih Hrvata, ali i svih pripadnika hrvatske nacionalne manjine koji žive u Vojvodini".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zrinjevac ističe kako očekuje od srbijanskih vlasti jasnu osudu takvih okupljanja "koja promiču politiku i stavove koje su nedvosmisleno osudili Haški tribunal i cijeli civilizirani svijet, kao i stvarno, a ne samo deklarativno, poštivanje prava nacionalnih manjina te spremnost za istinskim suočavanjem s prošlošću".

U srijemskom selu Hrtkovci održao se u subotu kongres Šešeljevog SRS-a na kojemu je on ponovno izabran za vođu radikala, a sudionicima kongresa poručio je da ideologija radikala ostaje nepromijenjena, zanijekao da je počinio zločin protjerivanjem hrtkovačkih Hrvata te zatražio da se ubuduće u Srbiji uvede kazneno djelo doživotnog zatvora za sve koji zločin u Srebrenici budu nazivali genocidom.

Počeo četnički skup: Šešeljevi pristaše ponovno u Hrtkovcima
Počeo četnički skup: Šešeljevi pristaše ponovno u Hrtkovcima

Skup radikala organiziran je dva dana prije obljetnice mitinga SRS održanog u Hrtkovcima 6. svibnja 1991. kojim je, prema haškoj presudi, pozvano na progon vojvođanskih Hrvata i nakon kojeg je uslijedilo njihovo iseljavanje.

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) u petak je od državnih tijela Srbije zatražio zabranu održavanja 10. Otadžbinskog kongresa Srpske radikalne stranke (SRS) ocijenivši ga kao provokaciju, a zabranu skupa zatražilo je i nekoliko udruga i organizacija civilnog društva, ali na te zahtjeve nije bilo službenih reagiranja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a