News

Komentari 1

Šest godina nakon majčine smrti dizao njezinu mirovinu

Šest godina nakon majčine smrti dizao njezinu mirovinu

Sa računa pokojne majke za koji je bio opunomoćen, na bankomatima u Virovitici i Suhopolju, podizao je njezinu mjesečnu mirovinu uplaćenu od strane pravne osobe

Temeljem kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja, koju je PU virovitičko-podravskoj podnijela pravna osoba 12. svibnja, policijski službenici Službe kriminalističke policije, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 62 – godišnjakom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je postojanje osnove sumnje kako je 62 – godišnjak u vremenskom periodu od 1. veljače 2011. godine do 30. lipnja 2017. godine u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, počinio kazneno djelo prijevare na štetu pravne osobe, tako što je sa računa pokojne majke za koji je bio opunomoćen, koja je preminula tijekom mjeseca siječnja 2011. godine, na bankomatima u Virovitici i Suhopolju, podizao njezinu mjesečnu mirovinu uplaćenu od strane pravne osobe, te na taj način oštetio pravnu osobu za novčani iznos veći od 249.000 kuna. Slijedi podnošenje posebnog izvješća ODO u Virovitici.

Najčitaniji članci