Obavijesti

News

Komentari 10

Šest godina zatvora pripadniku Armije BiH zbog ubojstva civila

Mrkonjić (65) je osuđen po optužnici koju je 2016. godije protiv njega podignulo Županijsko tužiteljstvo u Tuzli. Kao pripadnik vojne policije Armije BiH u rujnu 1993. godine prouzročio smrt jednog Hrvata.

VIDEO

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je pravomoćno osudio bivšeg pripadnika Armije BiH Fikreta Mrkonjića na šest godina zatvora nakon što ga je proglasio krivim za ratni zločin ubojstva civila hrvatske nacionalnosti.

Mrkonjić (65) je osuđen po optužnici koju je 2016. godije protiv njega podignulo Županijsko tužiteljstvo u Tuzli. Presudom je potvrđeno kako je on kriv jer je kao pripadnik vojne policije Armije BiH u rujnu 1993. godine prouzročio smrt jednog Hrvata.

Mrkonjić i još jedan vojni policajac u Banovićima su na ulici zaustavili muškarca hrvatske nacionalnosti, potom ga odveli u imrpovizirani zatvor i tamo ga metalnim palicama pretukli do smrti.

Drugi sudionik u tom zločinu nakon rata je preminuo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mrkonjić je osuđen zbog kršenja odredbi Ženevske konvencije o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata i Dopunskog protokola o zaštiti žrtava oružanih sukoba.

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je prvostupanjsku presudu koju je u studenom 2018. godine donio Županijski sud u Tuzli. Izricanje te presude obilježio je incident u kojemu se Mrkonjić u sudnici pokušao spaliti a brzom intervencijom život su mu spasili pripadnici Pravosudne policije.

Mrkonjić je pri tom ipak zadobio opekline na nozi a ozlijeđen je i pravosudni policajac koji je intervenirao kako bi ugasio vatru. (vkm)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina