Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
99 komentara

Sestrama nude 28.000 kn i 54 dana odmora, ali postoji 'caka'

U oglasu za posao na Posao.hr traže se medicinske sestre za bolnicu u Saudijskoj Arabiji. Nudi se početna plaća od 3800 eura, prijevoz, avionska karta, 54 dana godišnjeg...

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
99 komentara

Poštena plaća i uvjeti rada ono su što mnogi od nas očekujemo od svog posla, ali da bi to pronašli velik broj naših radnika morao je otići izvan Hrvatske. Među njima su i medicinske sestre kojima se, za naše prilike, nudi posao oko kojeg ne bi puno razmišljali. Da nije kvake - posao je u Saudijskoj Arabiji

Naime, posrednička tvrtka Go Global Consulting s.r.o. traži medicinske sestre (m/ž) za opću bolnicu u Saudijskoj Arabiji  s kanadskom akreditacijom pod ministarstvom unutarnjih poslova. Nude ugovor na jednu ili dvije godine uz mogućnost produženja. Početna mjesečna plaća je 3800 eura, odnosno 28.000 kuna.

Uz to daju i 54 dana plaćenog godišnjeg, 30 dana plaćenog bolovanja, pokrivaju zdravstveno osiguranje, osiguravaju prijevoz te avionsku kartu na početku i kraju radnog boravka, piše poslovni.hr.

Potrebne su dvije godine radnog iskustva, stručno medicinsko obrazovanje  i znanje engleskog jezika.

U isto vrijeme, zdravstveni sindikati pregovaraju s Ministarstvom zdravstva oko povećanja plaća, a u petak su na pregovorima u Vladi iznijeli zahtjeve - povećanje dodataka na uvjete rada i odgovornost od 10 do 20 posto, ovisno o radnim mjestima. 

Sindikati sada traže više u odnosu na dogovoreno 7-postotno povećanje koje su parafirali s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem u prethodnom Kolektivnom ugovoru (KU), a koji vlada nije prihvatila. U odnosu na prethodnih 400 milijuna godišnje, novi prijedlog povećanja dodataka na uvjete rada i odgovornost raste na 900 milijuna kuna, izjavio je nakon pregovora predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva Stjepan Topolnjak.

- Tražili smo ono što smo tražili i prije tri mjeseca, a to je 10 posto povećanja na uvjete rada linearno, izjednačavanje u dodacima na uvjete rada u pojedinim djelatnostima i izjednačavanje po u odgovornosti. Prošli smo sve članke KU, vladi smo predočili zahtjeve, a do idućeg sastanka u petak vlada bi trebala napraviti izračune i iznijeti svoje prijedlog - kazao je Stjepan Topolnjak.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message