Obavijesti

News

Komentari 90

Sever: Skupljat ćemo potpise protiv monetizacije autocesta

Sever: Skupljat ćemo potpise protiv monetizacije autocesta
1

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever kaže kako nije upitno da će broj nezaposlenih narasti i do 400.000 ljudi i da ova Vlada nema rješenje za to

VIDEO

Gost emisije Dnevni red na 24sata TV-u bio je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever. Sindikati bi se  u utorak trebali sastati s ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem oko izmjena Zakona o radu. 

- Od početka smo bili izričito protiv da se zakon mijenja jer je već usklađen s EU i bez toga ne bi bilo moguće zatvaranje pregovora. Mi sindikati nismo mogli prihvatiti neke izmjene. Nastala je jedna velika manipulacija i cilj je baratati indeksom zaštite radnika, na kraju su sve napravili po svome - rekao je Sever. 

Dodao je kako na materijalu, u kojemu su njihovi stavovi, zajedno rade dvije najveće sindikalne središnjice. 

- Imamo podršku i drugih sindikata i taj materijal ćemo poslati ministru. Ova Vlada ne razumije socijalni dijalog, žalosno je što socijaldemokratska Vlada ne razumije radnike koji bi joj trebali biti na duši - zaključuje Sever.

'I građani moraju u sudjelovati u prosvjedima'

Napomenuo je kako su sindikatima na raspolaganju prosvjedi i druge sindikalne akcije, ali da moraju sudjelovati i građani

- I građani moraju vidjeti da sindikalni čelnici nisu jedini koji mogu nešto poduzeti. Građani to trebaju prepoznati jer sutra će netko njihov imati 56-satni radni tjedan i ostalo  - ističe Sever. 

Smatra da ne treba sumnjati da će se ostvariti i brojka od 400.000 nezaposlenih. Dodaje kako se stanje može popraviti samo povećanom potrošnjom. O mirovinskoj reformi ministra Mrsića Sever kaže kako će to biti loš sustav i da sindikati na to ne mogu pristati. 

- Poruka reforme je da će građani biti izuzetno siromašni kad  budu išli u mirovinu, a siromašni su već sada - kaže Sever. 

'Počet ćemo skupljati potpise protiv monetizacije autocesta'

Govoreći o monetizaciji autocesta, Sever kaže kako se sindikati spremaju da bi sljedeće godine počeli skupljati potpise protiv monetizacije autocesta. Dodaje kako je prodaja dionica i imovine unosan posao i visoka dobit tek za dioničare. 

-  To je narodna imovina, a kad se rasproda narod ostaje rob na nečemu što je nekad bilo njegovo. To su te neoliberalne priče, više se ne osvaja mecima, tenkovima i topovima već vlasništvom - poručuje Sever. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava