Obavijesti

News

Komentari 59

Silovali ga u zatvorskoj bolnici: Tjerali ga da popije mokraću i jede izmet, tukli ga i prijetili mu

Silovali ga u zatvorskoj bolnici: Tjerali ga da popije mokraću i jede izmet, tukli ga i prijetili mu

Počinitelj je tada služio kaznu zbog silovanja, a njegov vršnjak kaznu zbog zlouporabe droga. Unatoč tomu što su bili zatvoreni zbog potpuno različitih kaznenih djela, bili su smješteni u istoj sobi

VIDEO

Za silovanje u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj u veljači 2019. godine, Vijeće Županijskog suda u Zagrebu u ponedjeljak je počinitelja, koji danas ima 28 godina, osudilo na ukupno četiri i pol godine zatvora. Presuda još nije pravomoćna, javlja Telegram.

Kako smo izvještavali, žrtva i silovatelj, obojica vršnjaci u dobi od 26 godina, bili su smješteni u sobu s još nekoliko zatvorenika. Gnjusni događaj dogodio se 14. veljače 2019., a tada smo doznali kako su sobu u kojoj su se nalazili nekoliko puta tijekom večeri obilazili pravosudni policajci, no žrtva im se, navodno, nije obratila sve do sutradan ujutro. Tek je onda prijavila silovanje.

Bilo je to u sobi 113 zatvorske bolnice, a mahom većina zatvorenika koji su se nalazili u toj sobi bili su ovisnici o drogama. Počinitelj je tada služio kaznu od sedam i pol godina zatvora zbog silovanja, a njegov vršnjak kojeg je silovao u bolnici služio je kaznu zbog zlouporabe droga. Unatoč tomu što su bili zatvoreni zbog potpuno različitih kaznenih djela, bili su smješteni u istoj sobi.

Nepravomoćna presuda: Ivor I. osuđen za silovanje psa, dobio samo godinu dana zatvora
Nepravomoćna presuda: Ivor I. osuđen za silovanje psa, dobio samo godinu dana zatvora

Kako javlja Telegram, u jednom trenutku, kako je utvrdio sud, počinitelj M. G. je iz ladice u stolu izvukao tablete Suboxona, koje je uspio prošvercati u sobu. Riječ je o tabletama koje se koriste za liječenje ovisnosti, a on ih je tog dana smrvio i omogućio cimerima da ušmrknu par lajni.

Nakon toga uslijedio je novi užas. Naime, počeo je iznuđivati svog vršnjaka jer mu je omogućio da se drogira. Naredio mu je da plati 100 eura za konzumaciju tableta. Ubrzo je iznos povisio na 8.000 kuna.

- Pobit ću ti cijelu obitelj ako mi ne platiš - zaprijetio je M.G. svom cimeru. 

Nastavilo se s cijelom kanonadom prijetnji. Govorio mu je da će gledati kako mu ubija obitelj, a njega će zadnjeg raskomadati nožem, navodi Telegram.

- Ne uplatiš li novac dobit ćeš majčinu glavu u kutiji - poručio mu je još, da bi ga u idućem trenutku udario rukom u nogu. Ova iznuda nije realizirana jer je treći zatvorenik, kojem se monstrumova žrtva povjerila, zatražio intervenciju pravosudnih policajaca. Prema podacima iz presude bilo je to 16. veljače.

U međuvremenu je 26-godišnjak prošao dodatna zlostavljanja. Naime, 14. veljače oko 22 sata M. G. mu je naredio da iz čaše popije mokraću i pojede izmet. Ovaj je uplašen za vlastiti život to i učinio.

Dvojica prebila pacijenta (48), umalo je ostao bez oka
Dvojica prebila pacijenta (48), umalo je ostao bez oka

Tu užasima nije bio kraj. Nasilni M. G. naredio je drugom zatvoreniku da nasrne na njegovog vršnjaka. I ovaj drugi, također uplašen, poslušao ga je i počeo tući cimera. Na kraju su dvojica nasilnika silovala žrtvu iako je ovaj zapomagao i molio ih da prestanu.

U konačnici je za silovanje osuđen samo M. G., dok drugi mladić, koji je seksualno zlostavljao zatvorenika, nije bio obuhvaćen ovom optužnicom.

Nakon što ova presuda postane pravomoćna žrtva zlostavljanja u zatvoru podnijet će tužbu protiv države i tražiti odštetu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a