News

Komentari 41

Silovao djevojku na dopustu iz zatvora, dobio tri godine robije

Driton Feri Tijekom izdržavanja kazne u Lipovici imao je pogodnost izlaska za vikend pa je 6. rujna 2015. u Zagrebu cijelu noć pokušao nagovoriti bivšu djevojku da mu se vrati

Driton Feri (46) brutalno je pretukao bivšu djevojku Kristinu K. (38), silovao je i zaprijetio joj da ga ni u kom slučaju ne prijavljuje policiji. Sudac Županijskog suda u Zagrebu Tomislav Juriša nepravomoćno ga je osudio na tri godine zatvora, a nakon objave presude Ferija su vratili u pritvor. 

Feri je lani služio kaznu u Kaznionici u Lipovici u kojoj je završio zbog zbog teške krađe i nasilja u obitelji. Tijekom izdržavanja kazne imao je pogodnost izlaska za vikend pa je 6. rujna 2015. u Zagrebu cijelu noć pokušao nagovoriti bivšu djevojku Kristinu K. da mu se vrati. Ona ga je odbijala, a Feri ju je fizički i psihički zlostvaljao. Bacao se po nogostupu i vikao "gazi me, gazi me do kraja".

Kada je djevojka iza ponoći, dok su bili na Savskoj cesti, izvukla mobitel namjeravajući pozvati taksi istrgnuo joj ga je iz ruke i razbio. Tada je, kako bi ga smirila, pristala da je odveze u njezin stan. Kada ju je pokušao poljubiti odgurnula ga je, a Feri je tada porazbijao stvari u stanu vrijeđajući je te je više puta udario šakama po glavi i tijelu govoreći joj "da nitko od njega neće napraviti budalu".

Strpao ju je auto i šamarjući je odvezao do kuće Antonija V. za kojeg je sumnjao da je u vezi s njegovom bivšom. Antonija je tukao plinskim pištoljem, gurnuo mu oružje u usta, a kada ga je zadnji put s njim udario po glavi pištolj je opalio. Nakon toga Kristini je naredio "marš u auto". Tijekom vožnje ju je tukao, prijetio da će je odvesti do Save i da će je utopiti. Kada su ponovno ušli u njezin stan zaključao je vrata i nastavio je tuči rukama i nogama. U jednom trenutku zgrabio ju je za vrat i počeo gušiti. Prestao je kada je zakašljala i naredio joj da se skine što je ona šokirana i uplašena i napravila cijelo vrijeme moleći ga da prestane i plačući mu ponavljala da s njim ne želi spolni odnos. Feri ju je potom povukao na krevet i silovao te joj više puta zaprijetio da ga ne smije prijaviti policiji.

Najčitaniji članci