Obavijesti

News

Komentari 70

Silovao i ubio kamenom curicu: 'Bio sam pijan, ne sjećam se'

Silovao i ubio kamenom curicu: 'Bio sam pijan, ne sjećam se'
1

Monstrum iz Zaječara Vladica Rajković (28) je silovao i ubio trogodišnju djevojčicu Anđelinu Stefanović. Prvo je zločin priznao, a sada tvrdi da su ga policajci tukli

VIDEO

Vladicu Rajkovića (28) iz Srbije je Viši sud u Zaječaru u travnju ove godine osudio na 40 godina zatvora. Rajković je Anđelinu Stefanović (3) prošle godine silovao, izudarao kamenom po glavi i ubio. Njegova je obrana tražila da se poništi prvostupanjska presuda i da se ponovo održi suđenje, piše Blic.  

Obrana tvrdi da je tijekom suđenja došlo do niza propusta. Tvrde da se Rajković ne sjeća zločina jer je bio jako pijan,a ne samo pripit kako se navodi u dokazima. 

- On je sam rekao da je neposredno prije zločina, kojeg se ne sjeća, popio veće količine alkohola. ali, njemu su krv za analizu uzeli tek 14 sati nakon zločina pa je ispalo da je samo bio pripit. U trenutku zločina bio je jako pijan, a time i manje uračunljiv - piše u obrazloženju presude. Rajković tvrdi da se ne sjeća trenutka kada je napao i ubio curicu, ali da je nakon uhićenja sve priznao i potpisao jer su ga "policajci tukli". 

Također tvrdi da je curicu nosio na ramenima i da se smotao i pao te da je curica tada udarila glavom. Tvrdi da je curica udarila glavom o zid napuštene kuće i da se on uplašio. Curici je onda skinuo majicu, kaže, kako bi ju reanimirao. Tvrdio je i da je slučajno zavukao ruku u njezino međunožje. No Maja Atanasković, odvjetnica obitelji Stefanović tvrdi kako su sve to neistine i kako je njegov iskaz potpuno u suprotnosti s nalazima obdukcije. Rajković inače, prilikom izricanja presude nije pokazivao nikakve emocije. Za silovanje curice je dobio 15 godina zatvora i 15 godina je dobio za ubojstvo Dragane Stanković (47) koju je ubio mjesec dana prije Anđeline. 

Majka djevojčice: Zaklala bih ga!

Majka brutalno ubijene djevojčice, je i dalje neutješna.

- Zaklala bih ga da mi je sad pred očima! Da mogu, oči bih mu iskopala! To je jedan psihopat, monstrum! - kazala je Danijela Stefanović.
Kaže da ništa nije ukazivalo na to da bi Vladica ubio njenu kćer, niti da je ikad pokazivao znakove nastranosti.

- Volio je moju kćer i igrao se s njom. Čula sam da je na proslavi bio pripit, da se igrao s drugom djecom u dvorištu. Rajkovići su nam prvi susjedi i moja Anđa se igrala s Vladičinom sestričnom koja ima godinu dana. Ne bih ovo ni u snu očekivala - govori majka.

- Kada sam vidjela da Anđeline nema na rođendanu, šokirala sam se. Išla sam okolo i dozivala je, ali nje nigdje nije bilo. Otrčala sam kod brata Dalibora i kazala mu da mi nema djeteta. Onda se cijelo selo organiziralo i počelo da traga za mojom Anđom. Odmah sam pozvala policiju - govori Danijela dodajući da je srela ubojicu dok je s majkom tražila kćer.

- Srela sam monstruma i pitala ga gdje mi je dijete. A on nam je samo rekao: „Ne znam, zašto vam ne bih rekao gdje je, volim je i poštujem“ - prisjeća se neutješna majka.

Promijenio odjeću pa se vratio na proslavu

Anđelinin ujak Dalibor primijetio je da je Vladica u drugoj odjeći i odmah mu je njegova priča postala sumnjiva.

- U jednom trenutku vidio sam Vladicu kako se vraća na rođendan, sjeda i ulijeva pivo u čašu. Primijetio sam da na sebi ima drugu odjeću. Prišao sam mu i pitao ga gdje mi je nećakinja, na što mi je on odgovorio:

- Ne znam, ostavio sam je kod autobusnog stajališta na ulazu u selo. Odmah sam znao da nešto nije u redu i da je naudio Anđelini. U bijesu sam ga uhvatio za revere i podigao sa stola. Pitao sam ga što je napravio jadnoj djevojčici – prisjeća se  Dalibor.

Mještani ga htjeli linčovati

Policija je iste večeri pronašla tijelo djevojčice, a koliko je bilo unakaženo, govori i činjenica da ju je majka uspjela prepoznati tek po odjeći koju je nosila.
Vladica se, kad je postalo jasno da je ubojica, dao u bijeg, no nije daleko stigao.
Prilikom uhićenja, gnjevni mještani nasrnuli su na njega. Od linča ga je spasila policija koja ga je ugurala u službeni automobil.

Policajci su plakali

- Ono što smo zatekli na mjestu gdje nas je odveo Rajković viđa se samo u horor filmovima. Lice djevojčice bilo je neprepoznatljivo. Najiskusniji operativci su radili na ovom slučaju, ali nisu mogli zadržati suze – rekli su zaječarski policajci. 
Obdukcija je potvrdila da je malena prije smrti bila silovana.

Monstrum iz Zaječara Vladica Rajković (28), koji je silovao i ubio trogodišnju djevojčicu, priznao je ubojstvo i Dragane Stanković (47).

Posvađali se nakon ljubavne veze?

Iako je prvo poricao krivnju, Rajković je na drugom saslušanju ipak priznao da je 18. lipnja ubio nesretnu ženu.

- Ubio sam je u njenoj kući. Udario sam je čekićem u glavu i potom zadavio. Stavio sam tijelo u kolica, prekrio dekom i odnio ga do rijeke i bacio - ispričao je Rajković načelnici Policijske uprave u Zaječaru.
Podsjetimo, žena je nestala iz sela Vratarnica kod Zaječara, a otac ubojice Nebojša Rajković odmah je posumnjao da je osim djevojčice, njegov sin Vladica ubio i Draganu. 

Međutim, Vladica je na prvom saslušanju priznao samo ubojstvo Anđeline Stefanović dok je negirao da je ubio i Draganu Stanković.Nakon što je priznao ubojstvo, policija je krenula u potragu za Draganom Stanković. U rijeci Timok pronađeno je tijelo žene, a obdukcija bi trebala potvrditi je li riječ o ubijenoj Dragani.

Baka nestale Dragane Stanković kaže da ne zna što se dogodilo između njene unuke i Vladice Rajkovića.

- Dragana i Vladica su se lijepo slagali. On nam je pomagao oko svega, i u kući i van nje - kaže baka nestale Dragane.
Međutim, mještani smatraju da su se njih dvoje posvađali nakon ljubavne veze.

Vladičin brat Perica Rajković kaže da je njihov odnos bio čudan.

- Vladica se gotovo pa preselio kod Dragane. Dugovao joj je 3000 eura - kaže Perica dodajući da je Vladica dugovao novac mnogima, čak i zelenašima i da je zbog toga imao puno problema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"