Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Silovao je i ubio osam žena, ali meni je bio otac za poželjeti...'

Ranih devedesetih Keith Hunter Jesperson je putujući kamionom diljem zemlje brutalno silovao i ubijao žene. S druge strane, kod kuće je bio brižan otac, prisjeća se njegova kći Melissa

18 komentara

Kako opisati serijskog ubojicu koji je silovao i zadavio osam žena, a onda se hvalio svojim zločinima u bolesnim pismima koje je slao policiji? Za sve ostale Keith Hunter Jesperson bio je monstrum poznat kao 'Nasmiješeni ubojica' (Happy Face Killer), ali za Melissu Moore, on je bio samo - tata.

Foto: Dario Šimović/Facebook Melissa Moore danas

Kao tinejdžerka nije imala pojma da njezin otac, vozač kamiona, skuplja i ubija autostoperice, uglavnom prostitutke. Tko je on zapravo, saznala je tek 1995. godine kada su ga konačno uhitili. 

- S jedne strane bio je brižan obiteljski čovjek. Bio je otac kakvog si svako dijete može poželjeti. S druge je pak strane, bio sve čega se možete plašiti. Zaštitnik i predator - govori danas Melissa koja je ostala živjeti u Washingtonu.

Ranih devedesetih Jesperson je putujući diljem zemlje brutalno ubijao žene. U početku je jako pazio da ne ostavlja nikakve tragove, ali kada su njegovi zločini prošli nezapaženo počeo je izazivati vlasti slanjem uznemirujućih pisama novinskim urednicima i policiji s načrčkanim smajlićem kao kriptičnim dokazom svog zločina.

Foto: IMDB O Jespersonu je 2014. snimljen film, a glumi ga David Arquette

Svoje ispovijesti ispisivao je i na zidovima odmorišta na autocesti u kojima je priznao da voli ubijati svoje žrtve. Potpisujući svoje morbidne bilješke smajlićem, zaradio si je zloglasni nadimak.

Uhitili su ga tek nakon što je ubio svoju dugogodišnju djevojku Anne Winningham, koja je ujedno bila jedina žrtva koju je poznavao. Melissi je bilo 15 kada joj je otac uhićen. Kada joj je majka rekla što se dogodilo, briznula je u plač. 

Tek kasnije se prisjetila nekih epizoda iz svog odrastanja s ocem koje se mogu nazvati 'čudnim'. Primjerice, kada je imala samo pet godina pronašla je mačiće i igrala se s njima. Jesperson je to vidio i uzeo joj mačiće te ih mučio. Stao je kada je ona počela plakati i moliti, ali poslije ih je našla mrtve u dvorištu. Drugom prilikom je njoj i bratu uzeo crnu mačku s kojom su se igrali i slomio joj vrat. 

Melissini roditelji rastali su se kada je imala 11 godina, no često je posjećivala oca kod kojeg je i prespavala. 

Melissa sa svojim ocem dok je bila beba

- U njegovoj kući uvijek sam osjećala kao da je još netko prisutan. Noću sam znala osjetiti da me netko gladi po glavi, a kada sam to rekla ocu odgovorio mi je: 'Nemoj se obazirati na 'njih', i mene uznemiravaju noću'. Smrznula sam se - priča Melissa. 

Kada joj je bilo 13 godina, otac joj je rekao: 'Znam kako ubiti nekoga i izvući se'.

Također, bio je vrlo otvoren po pitanju seksa. Djeci je vrlo eksplicitno opisivao intimne odnose s njihovom majkom. Često je vani flertovao sa svim ženama i bio dosta napastan pritom.

Foto: Police Keith Hunter Jesperson je osuđen na tri doživotne robije

Jednom prilikom Melissin brat pronašao je u tatinom kaputu cigarete, iako je on bio zakleti nepušač.

- To je za moje prijateljice, za žene koje pokupim i povezem - odgovorio je. 

Zadnji put ga je slobodnog vidjela kada joj je bilo 15 godina. Večerali su i malo mu je falilo da joj sve prizna.

- Dušo ne mogu ti ipak reći. Ako ti kažem ti ćeš reći policiji. Nisam čovjek za kojeg me smatraš - rekao joj je.

Melissa sa svojim suprugom

Jesperson danas ima 63 godine i služi tri doživotne kazne u zatvoru u Oregonu. Melissa ga je posjetila 2005. zajedno sa svojim suprugom i dvoje djece. U međuvremenu je objavila knjigu memoara Shattered Silence

Možda vas zanima i ovo:
Message