Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šimić u Sarajevu slobodno može trošiti svoje milijune

Šimiću su oduzeli novac koji je dobio kao mito, a ostalu imovinu Hrvatska mu neće mu blokirati. Vjeruje se da je Šimić 'težak' više od 2,5 mil. kuna

Zvonimir Ćorić/VL
Foto: Zvonimir Ćorić/VL
14 komentara

Ognjena Šimića, riječkoga kardiokirurga kojeg su zbog primanja mita nepravomoćno osudili na devet godina zatvora i koji je u Sarajevo pobjegao kako ne bi morao u pritvor, u srijedu je privela policija BiH. Predali su ga sudu, koji ga je odbio izručiti Hrvatskoj pa ga je pustio. Šimiću, za kojeg vjeruju da je “težak” više od 2,5 mil. kuna, imovinu neće blokirati.
- Vrhovni sud potvrdio je našu odluku da imovinu liječnika Šimića ne blokiraju. Nepravomoćno smo ga osudili i to se više ne može ni tražiti, a tijekom istrage od njega smo oduzeli novac koji je stekao nezakonito - rekao nam je glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci Zoran Sršen. Glasnogovornik policije Krunoslav Borovec rekao je za Media servis da Šimićev bijeg u susjednu BIH nisu mogli spriječiti jer sud nije izdao potreban nalog, zbog čega je Šimić uspio prijeći granicu. Time je policija odbacila odgovornost za bijeg kardiokirurga.

Možda vas zanima i ovo:
Message