Obavijesti

News

Komentari 14

Šimonović: Pitanje jointa je za policiju i odvjetništvo

Šimonović: Pitanje jointa je  za policiju i odvjetništvo
1

Dok se Šimonović i Karamarko nisu htjeli izjasniti hoće li posjedovanje manjih količina lakih droga biti prekršaj, Milinović i Opačić rekli su što misle

VIDEO

Hoće li posjedovanje manjih količina lakih droga za osobnu upotrebu biti samo prekršaj, ministar pravosuđa Šimonović nije želio odgovoriti. Kazao je da je to pitanje za Državno odvjetništvo i policiju. Nada se tek da će novi kazneni zakon kojim će se riješiti problem preklapanja kaznenih i prekršajnih dijela donijeti ove godine. Ministar Karamarko o ovoj temi nije želio razgovarati, jer ističe, nije dovoljno informiran, ali je zato potpredsjednik Vlade Milinović iako nije upoznat s naputkom rekao:
- Ako to na neki način znači legalizaciju lakih droga stav Vlade je poznat oko toga. Ne bih htio dešifrirati što je s tim rečeno. Ja nisam za dekriminalizaciju lakih droga, to je jasan stav - rekao je Milinović. Upitan razumije li razliku između legalizacije i dekriminalizacije, odgovorio je potvrdno, ali napominje da ne može objašnjavati što se novim uputama želi reći. Prema prvim reakcijama saborskih zastupnika čini se da su neki HDZ-ovci koji su bili protiv dekriminalizacije lakih droga, sada promijenili mišljenje.
- Sigurno da je za jedan joint za osobnu upotrebu kazna od tri godine zatvora prevelika. Tamo gdje se pokazuje da su zakoni bili prekruti, oni će se mijenjati - rekao je Boris Kunst (HDZ).
Milanka Opačić (SDP) pozdravlja naputak, a drago joj je i što su HDZ-ovci ublažili svoja stajališta.
- Nakon uvreda koje su iznosili niz godina, da mi podupiremo drogu i narkomaniju, drago mi je da su napokon shvatili da nije u redu da se djeci, koja se možda nađu u doticaju s jointom i koja više nikada u životu neće doći u doticaj s drogom, stavi kaznena prijava u dosje koja ih prati cijeli život - rekla je Opačić.
Dragutin Lesar pohvalio je državno odvjetništvo i policiju zbog naputka te ističe da su oni nešto mudriji od samog Sabora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a