News

Komentari 40

Šimunić osvojio Oroslavje, dok je IDS izgubio i Pazin i Pulu...

Šimunić osvojio Oroslavje, dok je IDS izgubio i Pazin i Pulu...

Nezavisni kandidat Viktor Šimunić u javnost je prije nekoliko mjeseci dospio zbog toga što je snimao HDZ-ovce koji su mu nudili pozicije, a sad ih je pobijedio na izborima!

Na ovogodišnjim lokalnim izborima dogodila su se neka iznenađenja. U Šibensko-kninskoj je s trona svrgnut sad već gotovo pa bivši župan, HDZ-ovac Goran Pauk, u Splitu je Ivica Puljak potopio HDZ-ovog Vicu Mihanovića, a nekoliko zanimljivih rezultata imali smo i u Istri.

PRATITE EMISIJU UŽIVO IZ STUDIJA 24SATA:

IDS je tamo doživio lošiji rezultat nego u prošlosti. Iako je izgledno kako će Boris Miletić s tankom prednošću osvojiti borbu za župana protiv SDP-ovca Danijela Ferića, IDS je izgubio dva županijska centra - Pulu i Pazin!

U Pazinu je Suzana Jašić iz platforme Možemo! dobila 1.547 glasova nakon obrađenih 75 posto biračkih mjesta. IDS-ov Renato Krulčić dobio je oko 170 manje.

U Puli je pak kandidat grupe birača Filip Zoričić pomeo IDS-ovu Elenu Puh Belci. Nakon 88,24 posto obrađenih biračkih mjesta, Zoričić ima 9.209 glasova, Puh Belci ima 7.096.

Jako zanimljiv rezultat dogodio se i u Oroslavju u Krapinsko-zagorskoj županiji. Nezavisni kandidat Viktor Šimunić u javnost je prije nekoliko mjeseci dospio zbog toga što je snimao HDZ-ovce koji su mu nudili pozicije unutar županije ako podrži njihovu stranku. Šimunić je među njima razotkrio i Emila Gredičaka koji mu je sad bio politički protivnik, a sad ga je - pobijedio! U bitci za načelnika Oroslavja... Imao je 1.456 glasova, a Gredičak dvjestotinjak manje...

Veliko iznenađenje dogodilo se i u Samoboru. Stranka Fokus svoj je početak imala u Svetoj Nedelji, a sada bi mogla dobiti i gradonačelnicu Samobora u vidu Petre Škrobot! Škrobot nakon 80 posto obrađenih biračkih mjesta ima 400 glasova više od svog protivnika Željka Staneca iz SDP-a.

Iznenađenja smo vidjeli u nekim drugim gradovima. Naprimjer - Petrinji! Nakon potresa građani su rekli ne Darinku Dumboviću kojega je u drugom krugu nadmoćno pobjedila HDZ-ova Magdalena Komes.

U Sinju je pak slavio Mostov Miro Bulj! Imao je preko šest tisuća glasova, a njegov suparnik, HDZ-ov Igor Vidalina, oko 1800 manje od toga...

 

Najčitaniji članci