Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sin Bin Ladena najavio osvetu SAD-u: 'Vratit ću vam za oca!'

Prema pismima koja su pronađena nakon smaknuća Osame Bin Ladena, njegov bi sin mogao biti 'novo lice' terorističke organizacije koju je 'proslavio' upravo njegov otac...

U sklopu akcije u kojoj je 2011. godine ubijen Osama Bin Laden pronađena su i pisma koja indiciraju da bi njegov danas 28-godišnji sin mogao preuzeti vodstvo nad Al-Kaidom.

Jedno od tih pisama Hamza je svojem ocu napisao kada je imao 22 godine, a iz njega se može iščitati Hamzina namjera da osveti oca, tvrdi bivši agent FBI-a, piše Daily Mail

- Još kada je bio dijete, na Hamzu se gledalo kao na nasljednika neslavnog oca na čelu terorističke organizacije, objasnio je za CBS News Ali Soufan, glavni istražitelj terorističkog napada na New York 2001. godine. 

Glavni motivi za Hamzino djelovanje zasigurno su osvetnički, objašnjava Soufan. 

- U jednom od pisama on kaže da će se osvetiti za sve što je SAD učinio njegovom ocu, Afganistanu i Iraku, izjavio je Soufan i naglasio da je Hamza pisma pisao u trenutku kada oca nije vidio već godinama. 

- Svojem je ocu pisao da pamti svaki njegov pogled, svaki osmjeh, svaku riječ koju mu je uputio. Piše da je 'iskovan u željezu' i da živi za 'put džihada', kaže Soufan. 

Hamza Bin Laden se inače još kao dječak počeo pojavljivati u propagandnim snimkama koje je objavljivala Al-Kaida, a u jednoj od posljednjih snimaka objavljenoj 2015. godine Hamza je pozvao na terorističke napade na Washington, London i Pariz. 

U siječnju ove godine, američke su vlasti Hamzu kategorizirale kao 'posebno određenu globalnu prijetnju', a tako je prije njega bio kategoriziran i sam Osama Bin Laden, piše Daily Mail

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message