Obavijesti

News

Komentari 64

Sin Josipa Đakića: Lupale su mi na vrata, vikale da sam klošar i da će spaliti mene i moju obitelj

Sin Josipa Đakića: Lupale su mi na vrata, vikale da sam klošar i da će spaliti mene i moju obitelj
5

Bivšoj TV voditeljici Karmen Barić i njezinoj prijateljici Lani Babić sude zbog prijetnji Tomislavu Đakiću. Zbog dobacivanja i upadanja u riječ svjedoku sudac ih je na kratko udaljio iz sudnice

VIDEO

Mene i djevojku probudilo je lupanje na vratima stana, prisjećao se Tomislav Đakić (23), sin HDZ-ovca Josipa Đakića na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Svjedočio je kao oštećenik o prijetnjama koje je, tvrdi tužiteljstvo, primio od bivše televizijske voditeljice Karmen Barić (32) i njezine prijateljice Lane Babić (25) 30. ožujka 2020. oko 9 sati ispred stana u Medvedgradskoj ulici u Zagrebu. Obje tvrde da nisu krive.

- Pogledao sam kroz špijunku, a zatim otvorio vrata. Vidio sam njih dvije i s njima tad meni nepoznatog mladića. Pokušali su ući u stan, no ja sam uspio nekako zatvoriti i zaključati vrata te sam rekao curi da zove policiju što je ona i učinila. Još su neko vrijeme ostali lupati po vratima i vikati, a zatim su se udaljili prije dolaska policije. Dok su odlazili kroz prozor sam vidio da ulaze u auto dubrovačkih registracija i zapisao registarsku tablicu. Imam prijatelja u Dubrovniku koji mi je rekao da auto pripada Adnanu K. te sam sve podatke predao policiji - pričao je Đakić.

Kako je od događaja prošlo više od godinu i pol, nije se mogao sjetiti svih uvreda kojima su ga "častile", no rekao je da je točno da su mu govorile da je "debil, klošar" i prijetile da će ga ubiti te da će "zapaliti njega i njegovu obitelj".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dok je odgovarao na pitanje suca što misli zašto se optužene tako ponašaju prema njemu, Karmen i Lana počele su dobacivati i upadati mu u riječ.

- Bio je zaljubljen u mene - dobacila je Lana, a Tomislav joj je odgovorio da je ona njemu slala fotografije iz Dubaija.

miss ekrana 2008

- Dva tjedna smo bili u dobrim odnosima kad sam tek doselio u Medvedgradsku. Lana mi je susjeda, živi u istoj ulici. međutim, nakon što je u novinama izašao negativan tekst o mom bratu Ivanu, obje su mi počele dobacivati da sam klošar jer vozim Smart, a ne Audi kao moj brat iako sam Smart kupio svojim novcem - tvrdio je Tomislav, koji je student.

Osam dana prije prijetnji Tomislav, njegova djevojka, Karmen i Lana posvađali su se i potukli na benzinskoj crpki. Svi četvero prekršajno su prijavljeni, no oslobođeni su jer sud nije uspio utvrditi tko je kriv. Tomislav tvrdi da su se na benzinskoj slučajno sreli te da su Karmen i Lana prve napale njega i njegovu djevojku.

- Počele su me vrijeđati, lupale su šakom po mom autu i šakom udarile moju curu. Postoje snimke s benzinske koje to mogu potvrditi. Nakon što sam, kako bi se obranio, odgurnuo Lanu, rekle su djelatniku: 'Zovi policiju, sad te imamo' - ispričao je mladi Đakić.

Tvrdi i da su ga dan nakon prijetnji zvale više od tisuću puta s nepoznatog broja te mu slale prijeteće poruke s Adnanovog broja telefona. Ostao kod prijedloga za kazneni progon te rekao da se ne boji djevojaka, no boji se društva u kojemu se one kreću.

Pojasnio je i da protiv Adnana, kojega prije događaja nikad nije vidio, nije podnio prijavu jer mu se on ispričao i rekao da su ga na sve nagovorile djevojke. Na sljedećem ročištu sud će ispitati i njega.

Inače, Tomislavu Đakiću nedavno je na Županijskom sudu u Karlovcu potvrđena presuda kojom je osuđen za prijetnje policajcima u lipnju prošle godine. Presudom Općinskog kaznenog suda u Zagrebu iz lipnja ove godine, koja je postala pravomoćna u rujnu, izrečena mu je kazna u trajanju od deset mjeseci zatvora koja je zamijenjena radom za opće dobro po principu jedan dan zatvoran za dva sata rada. U kaznu mu je uračunat i mjesec dana koje je, nakon samog događaja, proveo u istražnom zatvoru zbog čega mora odraditi još 540 sati društveno korisnog rada. Sud mu je odredio i zaštitni nadzor, koji može trajati do završetka rada za opće dobro, te uključivanje u psihosocijalni tretman.

Riječ je o događaju od 18. lipnja 2020. na Trnjanskoj cesti u Zagrebu. Naime, tog je dana oko ponoći zatražena intervencija policajaca iz VIII policijske postaje PU zagrebačke zbog dojave o narušavanju javnog reda i mira odnosno sukobu više ljudi ispred jednog restorana.

Kako je tad pisao Telegram, čim je ugledao policajce, Đakić mlađi počeo je na njih vikati i psovati ih. Galamio je: “Znate li vi tko sam ja?” te prijetio da će “svi dobiti otkaz”. Bez obzira što su ga više puta upozorili da se smiri i prestane s vrijeđanjem, nastavio ih je divljati.
Zbog toga su ga priveli u postaju gdje su mu izmjerili koncentraciju od 1,5 promila alkohola u organizmu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a