Obavijesti

News

Komentari 7

Sinčić najavio da će Živi zid tužiti upravu Brodosplita

Sinčić najavio da će Živi zid tužiti upravu Brodosplita
1

Vilibor Sinčić rekao je na konferenciji za novinare da su radnici Brodosplita ogorčeni pismima u kojima Brodosplit svaljuje krivicu na Živi zid, ali da su prozreli takvu vrstu pritiska

VIDEO

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić najavio je u utorak podizanje privatne tužbe protiv Uprave Brodosplita i vlasnika Tomislava Debeljaka zbog optužbi po kojima je Živi zid odgovoran za kašnjenje plaća radnicima i loše poslovanje u toj kompaniji.

Vilibor Sinčić rekao je na konferenciji za novinare da su radnici Brodosplita ogorčeni pismima u kojima Brodosplit svaljuje krivicu na Živi zid, ali da su prozreli takvu vrstu pritiska.

Upravi Brodosplita poručio je da krivicu za kašnjenje projekata ne svaljuju na druge, nego da se zapitaju gdje su završile milijarde kuna za projekte.

Naveo je pritom da je Debeljak dobio milijardu državnog novca a nije napravio 30-ak brodova iz vremena tzv. restrukturiranja od 2013. do 2018., te da je dobio brojne kredite za izgradnju brodova koji ili nisu napravljeni ili su napravljeni nekvalitetno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naveo je također kako je nevjerojatno da tvrtka koja za sebe tvrdi da je najbolja na svijetu, da ima najveću jedrenjak i da štiti Veneciju od poplava nije u stanju platiti komunalnu naknadu, struju ni porez, dodajući da je ukupni dug Brodosplit grupe krajem rujna iznosio 17,6 milijuna kuna.

- Žao nam je što je Brodosplit došao u ovo stanje u koje je došao, a došao je zahvaljujući Debeljaku i njegovoj upravi koji su dobili tu legendarnu staru hrvatsku brodograđevnu industriju budzašto - rekao je Sinčić.

To im je, smatra Vilibor Sinčić, omogućila politika - tadašnji ministar gospodarstva u Milanovićevoj Vladi Ivan Vrdoljak, a sve je pripremio Radimir Čačić, dok su svi drugi ministri to tolerirali.

Vilibor Sinčić tvrdi također da je polarni kruzer 487 u papirima prijavljen na 105 milijuna eura iako brod takve složenosti i nosivosti realno vrijedi od 60 do 70 milijuna eura. Ustvrdio je da je HBOR za taj projekt nezakonito dao već nekoliko tranši jer nije obavio nadzor.

- Kad gradite bilo što i kreditirate, naravno da želite vidjeti je li taj novac doista utrošen na to što ste platili - zaključio je Vilibor Sinčić, upitavši gdje je novac ako ga nema za plaće i struju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a