Obavijesti

News

Komentari 29

Sinčić: Nećemo sudjelovati u preslagivanju, ostajemo oporba

Sinčić: Nećemo sudjelovati u preslagivanju, ostajemo oporba
1

Strašno mi je žao što se Vlada ne bavi stvarnim problemima hrvatskog društva, nego samom sobom. MOST je stranka koja već dvije godine destabilizira Hrvatsku, kaže Sinčić

VIDEO

Strašno mi je žao što se Vlada ne bavi stvarnim problemima hrvatskog društva, nego samom sobom. MOST je stranka koja već dvije godine destabilizira Hrvatsku. Dvije godine su podupiru ministra Marića i sada kada im počinje padati rejting, bojeći se katastrofe pred lokalne izbore, rade nekakvu predstavu u Vladi, glumeći oporbu u vlasti. Živi zid neće sudjelovati u nikakvim preslagivanjima niti na lijevo niti na desno. Ostajemo u oporbi. Bilo bi stvarno loše da već treći put u dvije godine idemo na izbore, to bi bio veliki trošak, ali dođe li do njih, Živi zid nikada nije bio jači i spremniji, poručio je novinarima u Hrvatskom saboru čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić dodavši da Živ zid nitko nije kontaktirao iz Vlade.

POGLEDAJTE VIDEO:

Drama u Vladi: Živi zid o potezu premijera Plenkovića i smjeni tri Mostova ministra Reporterke: Nikol Zagorac i Paula Osojnik

Posted by 24sata Video on Thursday, April 27, 2017

- Mi smo nepotkupljivi. Odgovorni smo prema našim biračima, vjerujem da će i naši koalicijski partneri biti- kaže Sinčić.

Poručuje kako se posljednjih godina razvila povoljna klima za političku trgovinu, a predviđa da bi se prije mogla Vlada presložiti nego ići na nove izbore. Istaknuo je kako će Živi zid, ukoliko u Sabor na raspravu dođe točka o smjeni tri Mostova ministra, glasati za njihovu smjenu. 

- Most je sigurno sve znao i dvije godine su to podržavali. Mi nećemo glasati ni za ministra Marića- rekao je Sinčić.

Na pitanje ukoliko se Ivan Lovrinović iz stranke Promijenimo Hrvatsku, njihov koalicijski partner i kandidat Živog zida za gradonačelnika Zagreba, odluči preslagivati, Sinčić poručuje da bi u toj hipotetskoj situaciji stranka Promijenimo Hrvatsku bila izbačena iz koalicije te da bi tražili novog kandidata za gradonačelnika. 

Pupovac: Manjinci podupiru Vladu

Milorada Pupovca, predstavnika srpske manjine, ne čudi odluka premijera Plenkovića za smjenu tri Mostova ministra.

- Nije moguće da u jednoj vladi imate dvije vlade i nije moguće da jedna radi protiv druge, kaolicije drugačije funkcioniraju. Zato nas ne čudi da je došlo do ovakve odluke premijera- poručuje Pupovac dodajući kako će SDSS podržati premijera.

- Hrvatska se nalazi u ozbiljnoj ekonomskoj, vanjskopolitičkoj i unutarpolitičkoj situaciji i nesumnjivo joj je potrebna stabilna Vlada. Na premijeru je da se potrudi oko toga i da što je moguće prije nakon ove odluke, koju mi razumijemo kao odluku prema stabiliziranju Vlade, da osigura potrebnu većinu. Što se Kluba zastupnika SDSS- a tiče, mi ćemo nesumnjivo podržati intenciju premijera da formira stabilnu vladu koja neće biti unuatr sebe sukobljena i koja neće imati turbulencije, podjele i uzajamne kampanje- kaže Pupovac.

POGLEDAJTE VIDEO:

Milorad Pupovac o smjeni Mostovih ministara Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata Video on Thursday, April 27, 2017

Poručuje i kako ne vjeruje da će se u ovakvom stavu razići s predstavnicima drugih nacionalnih manjina.

- Na osnovu razgovora koje smo vodili, nema nikakvih naznaka da osam zastupnika nacionalnih manjina ne bi bilo jedinstveno u odluci da se pomogne u stabiliziranju Vlade- kaže. 

S premijerom Plenkovićem, kaže, još nije razgovarao. 

- Kad bih ja bio na njegovu mjestu, sasvim sigurno ne bih dopustio da mi se stranka destabilizira i ruši kredibiltet kao predsjednika stranke i Vlade i da na teškoćama s kojima se Vlada suočava netko drugi zarađuje političke poene, a ja trpim štetu- poručio je Pupovac. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa