Obavijesti

News

Komentari 12

Sinčić: Umjesto da se ispriča, Vučić dolijeva ulje na vatru

Sinčić: Umjesto da se ispriča, Vučić dolijeva ulje na vatru
1

Ponašanje srbijanskom ministra obrane Aleksandra Vulina također je ocijenio "provokatorskim" naglasivši kako to nije dobro za odnose dviju država

VIDEO

Vođa Živog zida Ivan Vilibor Sinčić izjavio je u ponedjeljak kako bi se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić trebao ispričati za incident koji je u srbijanskoj Narodnoj skupštini izveo Vojislav Šešelj za vrijeme nedavnog boravka hrvatskog  izaslanstva u Beogradu, a izjave srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina ocijenio je provokatorskim.

"Vučić bi se trebao ispričati za to što se dogodilo, Šešelj je jedan ratni zločinac. Vučić se trebao ispričati za nešto što su bili sigurnosni propusti, a umjesto toga on doljeva ulje na vatru i provocira", kazao je Sinčić u emisiji "Oporbeni zarez" Hrvatskog radija upitan da komentira odnose Hrvatske i Srbije.

Ponašanje srbijanskom ministra obrane Aleksandra Vulina također je ocijenio "provokatorskim" naglasivši kako to nije dobro za odnose dviju država. Za nedavni susret Vučića i predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitrović kazao je pak da je bio "promašen" i u svrhu lokalnih izbora u Srbiji bez koristi za Hrvatsku.

Komentirao je i današnju odluku suda u Londonu o izručenju Ivice Todorića Hrvatskoj, kazavši kako je ona očekivana te da najvažniji dio slijedi nakon njegova povratka u Hrvatsku. "Živ zid će napraviti sve da iznese što više informacija o tome što je Todorić radio", naglasio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sinčić drži da se zbog niza  nedorečenosti u financijskim izvješćima Agrokora otvara niz nepovoljnih scenarija za Hrvatsku a povoljnih za Todorića pa čak i mogućnost rušenja nagodbe.

"Trebali smo reagirati prvi puta kada je Todorić krivotvorio izvješće", naglasio je.

Što se tiče INA-e čelnik Živog zida smatra da ju treba otkupiti od Mola ali pritom upozorava da treba vidjeti koliko ona zaista vrijedi.

"Ako vlasnik napuše cijenu, ako ugase istraživanje naftnih polja, ako su prodali niz nekretnina, ako su izdvojili maloprodaju, ako gase rafinerije, što je zapravao INA i koliko vrijedi. To je višestruko manja vrijednost nego 2009.", konstatirao je. Nakon najava o zatvaranju Rafinerije Sisak, dodaje, ne bi ga čudilo ni da zatvore rafineriju Rijeka.

Za plutajući LNG na Krku Sinčić je pak kazao da mu se Živi zid protivi jer je po njihovom mišljenju riječ o "tehnološkoj i ekonomskoj katastrofi, pogodovanju interesnim lobijima i političkom a ne stručnom i znanstvenom projektu".

Sinčić je najavio da će na kongresu stranke u nedjelju, na kojem očekuje oko 1500 sudionika, Živi zid predstaviti dio svog programa pod nazivom "Hrvatska s jednakim mogućnostima za sve" za koji kaže da će biti "protiv nepotizma i klijentelizma" odnosno "za sustav koji će nagrađivati po vještinama i sposobnostima".

"Želimo biti vlast i u vlasti međutim s konvencionalnim strankama ne može se mijenjati Hrvatska, ne mogu se provesti nikakve reforme. Radno bismo zato surađivali i možda koalirali s nekim novim strankama koje se pojave", kazao je Sinčić o mogućim budućim partnerima.

Kaže da Živi zid ima razgranatu logistiku, oko 100 vijećnika, niz stručnih odbora i dio njih predstaviti će  na kongresu. "Neki od neki od njih će sigurno biti ministri jednoga dana", uvjeren je Sinčić.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović