Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

Sindikalisti Jadrankamena ušli u politiku, učlanili se u HDSSD

Tonči Drpić i Josip Eterović odlučili su ući u politiku jer su, kako tvrde, shvatili da su svi njihovi napori uzaludni bez participacije u vlasti. Pridružili su se Tomasoviću

Tino Jurić/Pixsell
Foto: Tino Jurić/Pixsell
18 komentara

Tonči Drpić i Josip Eterović, čelnici sindikata posrnulog Jadrankamena, pristupili su stranci HDSSD pod vodstvom bivšeg pravaša dr. Hrvoja Tomasovića. 

- Odlučili smo se ući u politiku, jer smo shvatili da su svi naši napori uzaludni bez participacije u vlasti - pojasnio je Drpić politički angažman. Sindikalist je kazao da su ih pokušale vrbovati mnoge stranke, no Tomasović ih je od početka  podržavao i njegov program im je najbliži. 

Drpić: Od HDZ-a i SDP-a imam PTSP

- Nisu nas kontaktirali jedino HDZ i SDP, no od njih ionako imam PTSP - dodao je Drpić. Sindikalist je uvjeren da će nakon otvaranja podružnice HDSSD postati najjača stranka u Pučišćima. Drpić je iskoristio prigodu te inertnost Vlade u slučaju Jadrankamena, pojasnio vezama Radimira Čačića i Arsena Bauka s Brunom Orešarom. Njegov kolega Eterović smatra da program HDSSD-a nudi spas Dalmaciji i budućnost njihovoj djeci. Potkrijepio je to podatkom da se prvi put u 103 godine dugoj povijesti kamenoklesarske škole, u nju nije upisao ni jedan đak s Brača. Tomasović pristupanje sindikalista HDSSD-u smatra dokazom da ljudi prepoznaju njegovu borbu za boljitak Dalmacije i Hrvatske. 

'Karamarko Hrvatsku dijeli na sjevernu i južnu'

- Karamarko u izjavama Hrvatsku dijeli na sjevernu i južnu. Što smo mi konfederalisti, a oni Yankee - pita se dr. Tomasović. Za takvo stanje odgovornima smatra Dalmatince na položaju u Zagrebu, kojima je zavičaj samo mjesto gdje imaju vikendicu ili gdje vežu brod. 

- Odgovorni su i lokalni političari, koji su pristali na sluganski odnos prema centrali i metropoli - zaključio je čelnik HDSSD-a.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message