Obavijesti

News

Komentari 100

Sindikat policije traži ostavku Ostojića i ravnatelja Dominića

Sindikat policije traži ostavku Ostojića i ravnatelja Dominića
5

Smatraju da su upravo R. Ostojić i V. Dominić odgovorni za to jer nisu osigurali adekvatne uvjete za prihvat i zadržavanje osoba koje ilegalno prelaze granicu

VIDEO

Sindikat policije traži ostavku ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i ravnatelja policije Vlade Dominića zbog požara na Bajakovu u kojem je jedna osoba poginula, a 11 ih je ozlijeđeno. Naime, smatraju da su upravo Ostojić i Dominić odgovorni za to jer nisu osigurali adekvatne uvijete za prihvat i zadržavanje osoba koje ilegalno prelaze granicu. 

U priopćenju Sindikata piše kako su državljani Sirije najvjerojatnije požar izazvali potaknuti nezadovoljstvom jer su ih policajci spriječili u ilegalnom prelasku granice. 

Istaknuli su kako su trojica ozlijeđenih iz goruće prostorije spašena samo zahvaljujući hrabrosti policajaca koji su riskirali svoj život i sami zadobili ozlijede. 

Nezadovoljni imigranti napadaju policajce

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Sindikatu pitaju ministra i ravnatelja policije zašto u PU poput Vukovarsko-srijemske ne postoji prihvatni centar za takve osobe već ih se zadržava u neprimjerenim prostorima. Naime, već su se i prije događali incidenti u kojima su nezadovoljni imigranti napadali policajce

Nemaju zasebni WC, prostorije za higijenu, kupaone...

- Nije osiguran prostor adekvatan i primjeren takvom zadržavanju nego se osobe zatečene u ilegalnom prelasku državne granice RH, zadržavaju u neadekvatnom prostoru i po nekoliko dana iako za to nisu ispunjeni uvjeti (nema zasebnog WC, prostorije za higijenu, kupaone, prostorije za odmor, a budući da neki od takvih osoba pripadaju drugoj kulturi i vjeri takve osobe iziskuju i posebne prostorije za potrebe vjerske molitve i sl., a ako im ih ne osigurate iste osobe su nezadovoljne i često svoje nezadovoljstvo pokazuju prema kolegama policijskim službenicima), s obzirom da se u tim prostorima zadržavaju i nekoliko dana čekajući povratak u zemlju iz koje su pokušali ili su ušli u RH, a zadržavanje primjerice ponekad zna trajati i do 4-5 dana - piše u priopćenju. Istaknuto je i to da osobe koje ilegalno ulaze u Hrvatsku, uglavnom iz dalekih istočnih zemalja, često putuju 10-15 dana, a neki od njih su i teško bolesni i boluju od zaraznih bolesti. Problem je u tome što toalet i prostorije za odmor dijele s policajcima koje tako dovode u opasnost.

Dodali su i da smatraju kako Hrvatska nije spremna za Schengen.

Umjesto stručne pomoći ministar poslao USKOK

Posebno ih je pogodila činjenica da je ministar nakon nesreće pokrenuo istragu protiv policajaca umjesto da im je poslao stručnu pomoć.

- Zar niste mislili gospodine ministre, a i glavni ravnatelju da je stradalim kolegama policijskim službenicima trebalo pružiti psihofizičku pomoć od strane stručne osobe psihologa, ipak im je na rukama umro jedan čovjek, dok je njih troje teško ozlijeđeno, a tome trebamo pridodati i činjenicu da je naših osam kolega lakše i teško stradalo i da se trenutno liječe. Zar se niste zapitali da li bi bilo ljudski da ste te ljude tj. naše kolege obišli i pohvalili za hrabrost, i ohrabrili ih dali im podršku u daljnjem radu - pitaju se policajci i traže od ministra i ravnatelja i njihovih suradnika da se zapitaju jesu li možda oni odgovorni jer nisu svojim kolegama osigurali uvjete za rad te ih pozivaju da daju ostavku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.