Obavijesti

News

Komentari 0

Sindikat prijavio Šketa i odvjetništvo zbog Sloge

Sindikat prijavio Šketa i odvjetništvo zbog Sloge
1

Sindikat tekstila prijave je podnio jer nije uvrstilo kamate na više od 32,6 mil. kuna, koje je država posudila Slogi kako bi ju spasila od propasti

VIDEO

Sindikat tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske zbog kriminalnih radnji u koprivničkoj obućarskoj tvrtki Sloga d.d. podnio je kaznenu prijavu protiv Županijskog državnog odvjetništva u Koprivnici i Darka Šketa, bivšeg stečajnog upravitelja te tvrtke koji sada isti posao odrađuje u Pevec grupi.
- Koprivničko ŽDO smo kazneno prijavili jer u potraživanja od tvornice obuće Sloga d.d. pri pokretanju stečaja zbog aljkavosti nije uvrstilo kamate na više od 32,6 milijuna kuna, koje je država posudila Slogi kako bi ju spasila od propasti. Šketa smo prijavili jer je radnicima ukrao 17.700 kuna, a nas je oštetio za 24 tisuće kuna. Zbog tih nedjela je istu kaznenu prijavu "zaradila" i direktorica Sloginih financija Zrinka Petrovčić - rekla je predsjednica Sindikata TOKG Svjetlana Šokčević. Objasnila je da su Slogini radnici preko tvrtke na kredit kupili prehrambene proizvode i uredno vraćali novac, no Šket i Petrovčić ga nisu proslijedili na račun dobavljača, nego su ga nagovorili da račun ispostavi Sindikatu TOKG i da se naplati ovrhom, što su napravili.
- Zbog sudskih i drugih troškova s računa nam je "skinuto" 24 tisuće kuna. Kriminal kao ovaj u Slogi d.d. nisam još doživjela u svojoj sindikalnoj karijeri, ali ne čudim se, jer su ogroman utjecaj na rad te tvrtke imali Zdravko Šestak i Damir Polančec - objasnila je Svjetlana Šokčević. Naglasila je da joj nije jasno ni to kako je Hrvatski fond za privatizaciju davao Slogi d.d. kredite bez odobrenja Agencije za nadzor tržišnog natjecanja, koja je u svojem izvješću utvrdila taj propust.
- Država je samo u Slogi d.d. zbog aljkavosti svojih službi izgubila najmanje 75 milijuna kuna. Šket nam je samo lagao, a kad je postao stečajni upravitelj Pevec grupe otišao je u skupocjenom BMW-u "petici" koju su mu kupili i servisirali Slogini radnici - tvrdi Šokčević.
Do Darka Šketa nismo uspjeli doći kako bi čuli njegovu stranu priče, jer je isključio mobilni telefon, no neslužbeno smo doznali da je koprivnička policija pokrenula istragu zbog kaznene prijave podnesene protiv njega i Zrinke Petrovčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa