Obavijesti

News

Komentari 14

Sindikalci: 'Kasne nam plaće'; Đuro Đaković: 'To su neistine'

Sindikalci: 'Kasne nam plaće'; Đuro Đaković: 'To su neistine'
1

Darko Maras podsjeća da je za situaciju u Đuri Đakoviću odgovoran i Nadzorni odbor koji je odobravao dosadašnji rad Uprave, te joj u travnju i produžio mandat

VIDEO

Plaće radnika u Đuro Đaković Grupi kasne i isplaćuju se mimo zakonskog roka, priopćenjem za novinare u petak upozorili iz Nezavisnog sindikata Socijalna pravda.

Iz ovog sindikata upozoravaju da radnicima još nisu isplaćene plaće za svibanj, te da je bilo kašnjenja isplate plaća i za travanj, a da su doprinosi na plaće uplaćeni tek 8. lipnja kada su radnicima dostavljene i liste obračuna plaća za travanj.

- Zanimljivo je da prethodno navedene posljedice radnice i radnici žive neposredno nakon 'najboljeg poslovnog rezultata u novijoj povijesti Đure Đakovića (1.- 3. mjesec 2017. godine,) po izjavi uprave Đure Đakovića, koja je lošim petogodišnjim radom nepovratno uništila 'goodwill' Đure Đakovića i dramatično ugrozila egzistenciju radnika i njihovih obitelji - stoji u priopćenju koje je potpisao Darko Maras, predsjednik nezavisnog sindikata Socijalna pravda.

Maras podsjeća da je za situaciju u Đuri Đakoviću odgovoran i Nadzorni odbor koji je odobravao dosadašnji rad Uprave, te joj u travnju i produžio mandat. Iz sindikata kritiku za novi mandat Upravi Đure Đakovića koja sada ne ispunjava zakonske obaveze upućuju i na račun Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva državne imovine i Vlade, jer nisu djelovali preko svojih predstavnika u Đuri Đakoviću.

Zbog svega se ogalsila i tvrtka priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Potaknuti pojavljivanjem priopćenja predsjednika Nezavisnog sindikata „Socijalna pravda“ Slavonski Brod, gospodina Darka Marasa, koje je upućeno medijima 22. lipnja 2017. godine pod naslovom „Đuro Đaković ne isplaćuje plaće“, ovim putem želimo istaknuti kako se u navedenom priopćenju navode grube neistine i laži i posljedično pokušava narušiti povjerenje u grupaciju Đuro Đaković, a time i u dugogodišnji rad i ugled Uprave Đuro Đaković Grupa d.d.
Nezavisni sindikat „Socijalna pravda“ Slavonski Brod ima 17 članova, koji su evidentirani od strane poslodavca, dok je u grupaciji Đuro Đaković ukupno zaposleno oko 1.000 radnika, stoga gospodin Darko Maras ne može zastupati radnike grupacije, a poglavito iznositi javnosti netočne informacije, a sve navodno u interesu radnika.
U društvima grupacije Đuro Đaković plaće se isplaćuju redovito, što je lako i provjerljivo, dok su u samo jednom društvu iz grupacije radnici obaviješteni da će plaća biti isplaćena nešto kasnije nego što je to uobičajeno.
Uprava Đuro Đaković Grupe d.d. zajedno sa ostalim članicama grupacije Đuro Đaković će poduzeti sve potrebne zakonske radnje, kako bi se ovakve manipulativne radnje sankcionirale i izbjegle u budućnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

PRATITE UŽIVO Rafalei prelijeću preko zagrebačkog aerodroma!
PRATITE NA 24SATA

PRATITE UŽIVO Rafalei prelijeću preko zagrebačkog aerodroma!

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu