News

Komentari 35

Sindikati reagirali: Preporuke MMF-a su vrhunac cinizma!

Sindikati reagirali: Preporuke MMF-a su vrhunac cinizma!

MMF je u srijedu izvijestio kako preporučuju povišenje dobne granice za umirovljenje na 67 godina te povećanje nulte stope PDV-a na određene proizvode na 10 posto

Hrvatska udruga sindikata je u četvrtak pozvala Vladu da ne posluša preporuke MMF-a, za koje oni smatraju da su štetne i protivne interesima hrvatskih građana. Jutarnji list javlja kako sindikati Vladi preporučuju da krene u žurno stvaranje uvjeta za normalno poslovanje te da oporezuje bankarski sektor, koji je svih ovih godina bio nedodirljiv.

- Naznake iz preporuka misije MMF-a Vladi za rješavanje nagomilanih gospodarskih problema su puštanje duha neoliberalne nemani iz boce kako bi mogla nastavit harati po Hrvatskoj - ocijenio je HUS. 

MMF je inače u srijedu izvijestio kako Hrvatskoj preporučuju povišenje dobne granice za umirovljenje na 67 godina te povećanje nulte stope PDV-a na određene proizvode na 10 posto. Sindikati su ocijenili kako je "vrhunac neukusa i cinizma" preporučiti povećanje uvjeta za odlazak u mirovinu u zemlji u kojoj je na zavodu za zapošljavanje više od jedne četvrtine nezaposlenih iz dobne skupine do 34 godine. Smatraju i kako je povećanje stope PDV-a na neke proizvode licemjerno i nepravedno.

Najčitaniji članci