Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Sindikati u strahu: Sva bi hrana mogla poskupjeti...

Inflacija od 4,3 posto je najviša u proteklih šest godina, a najviše je na nju utjecao rast cijene prehrane i bezalkoholnih pića od čak 7,7 posto

24sata
Foto: 24sata
0 komentara

Upozoravali smo na cijene nafte još 2004. Tada se govorilo kako je nemoguće da će poskupjeti do 100 dolara. Najveći je problem cijena dizela, kojim se vrši većina prometa, rekao je Krešimir Sever iz Nezavisnih sindikata Hrvatske.
Inflacija od 4,3 posto je najviša u proteklih šest godina, a najviše je na nju utjecao rast cijene prehrane i bezalkoholnih pića od 7,7 posto. Povrće je u godinu dana poskupjelo za čak 30 posto, a ulja i masti za 16,8 posto. Sindikati upozoravaju kako će rast otkupnih cijena mlijeka uz cijene mliječnih proizvoda poskupiti i pekarske proizvode. Zbog skupe stočne hrane stočari su najavili kako bi mogli smanjiti proizvodnju mesa, što bi dodatno poskupilo i mesne proizvode. Ekonomske analitičare ne čudi rast inflacije, koji bilježe i zemlje u regiji, uglavnom zbog cijena nafte. Veliki potrošači, koji su kupovali gorivo po povlašenim uvjetima, u novim će ugovorima plaćati veće cijenu nafte.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message