News

Komentari 1

Sinj: Vozio je pijan i prijetio policajcima, pošpricali su ga suzavcem. Odbio test na drogu

Sinj: Vozio je pijan i prijetio policajcima, pošpricali su ga suzavcem. Odbio test na drogu

Muškarac je zaustavljen u prometu te je alkotestiran. Imao je 1,2 promila Prilikom postupanja policijskih službenika, 39-godišnjak je policajce vrijeđao, pokušao fizički napasti te im je prijetio

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom koji je u nedjelju na području Sinja pijan prijetio policajcima te ih pokušao fizički napasti.

Muškarac je naime, zaustavljen u prometu te je alkotestiran. Izmjerena mu je koncentracija od 1.25 g/kg alkohola u krvi. Prilikom postupanja policijskih službenika, 39-godišnjak je policajce vrijeđao, pokušao fizički napasti te im je uputio prijetnje. Nakon toga su policajci nad njim upotrijebili sredstava prisile. Svladali su ga fizički upotrijebivši i sprej s nadražujućom tvari te lisičine.

Muškarac je priveden je u prostorije policije te je zadržan do prestanka djelovanja alkohola. Policija ga je nakon kriminalističke istrage prijavila zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi te prijetnje.

Zbog sumnje u počinjenje prekršaja protiv javnog reda i mira te vožnje u alkoholiziranom stanju bit će podnesen i optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu. Policija je sumnjala da je vozač pod utjecajem droge, ali on je odbio ispitivanje na prisutnost nedozvoljenih tvari u organizmu.

Najčitaniji članci