Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Siromašne zemlje dobit će pomoć od Svjetske banke

Svjetska banka u nedjelju je na sastanku odbora za razvoj obećala pomoć zemljama u razvoju kako bi ojačale gospodarstva i financijske sustave

Huehueteotl
Foto: Huehueteotl
0 komentara

Svjetska banka u nedjelju je na sastanku odbora za razvoj dogovorila pomoć zemljama u razvoju kako bi ojačale gospodarstva i financijske sustave, održale rast i zaštitile siromašne slojeve protiv financijskih poremećaja na svjetskim tržištima.
- Financijska kriza je katastrofa izazvana ljudskim djelovanjem, a odgovori za njezino prevladavanje su u našim rukama - rekao je predsjednik Svjetske banke Robert Zoellick. Daljnje sužavanje kreditnog tržišta i trajno globalno usporavanje mogu izazvati ozbiljno nazadovanje u naporima zemalja u razvoju da poboljšaju životni standard. Strahuje se da bi broj siromašnih ove godine mogao još narasti. Zoellick je istaknuo da Svjetska banka i Međunarodni monetarni fond moraju osigurati milijarde dolara pomoći siromašnim zemljama. Svjetska banka nedavno je otvorila fond od 1,2 milijarde dolara za brzo osiguranje pomoći zemljama koje imaju teškoće zbog visokih cijena hrane. U fondu je do sada prikupljeno 850 milijuna dolara, a banka je pozvala članice na davanje priloga za taj fond.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message